måndag, januari 02, 2006

2005 awards

Jag vill här och nu göra en liten lista över 2005. 2005 har i mångt och mycket varit ett skitår. Men det har också haft sina ljusa stunder. Fast skit i det nu.

Årets spelare
Johan Karlsson
Det säger sig självt. Johan Karlsson gör alltid ett bra jobb. Det är bara de i Borås Tidning som inte har förstått och ger Samuel Holmén många knallar trots att han varit kass. All heder åt Johan Karlsson.

Årets mest misslyckade
Samuel Holmén
Denna spelare har inte gjort många rätt den senaste säsongen. Elfsborg har spelat som bäst när han har varit avstängd. Exempel är Helsingborg på Borås Arena och vinst med 2-0. Han har sumpat skott och visat prov på en dålig attityd. Dags att sälja honom nu.

Årets målvakt
Håkan Svensson
Jag ville gärna ha Abbas här men jag tänker på två räddningar som Håkan gjorde den 4 juli på Borås Arena i matchen mot Kalmar FF.

Årets back
Johan Karlsson
Självskriven. Den klart bästa.

Årets mittfältare
Andreas Klarström

När Klarström fick chansen tog han den. Anders Svensson kom aldrig riktigt i gång, Holmén var nästan aldrig att räkna med. I kamp med Daniel Alexandersson vinner Klarström.

Årets anfallare
Hasse Berggren
Nära att det blev Sjöhage efter att Hasse valt att gå till BK Röva. Men Hasse gjorde 13 mål och var en dominerande spelare. Utan Hasse hade Elfsborg inte gått så bra som de ändå gjorde.

Årets mål
Hasse Berggrens 1-0 i matchen Elfsborg - Malmö FF
Det är för Sjöhages förarbete. Helt underbart mål. Het kandidat var också Daniel Alexanderssons mål mot Örgryte borta.

Årets profil
Stefan Andréasson
Mr Elfsborg himself har under det gångna året lyckats med det vi inte trodde var möjligt. Han har ordnat så att både Anders och Mathias Svensson har återvänt hem. Vad blir det nästa år Stefan? Fredrik Berglund? Tobias Linderoth? Henrik Larsson?

Årets tragik
Könsorden på träningen
Att det ropas könsord på träningen från spelare som inte är nöjda med sin prestation är inte acceptabelt anser jag. Spelarna är inte bara spelare utan också förebilder för de yngre som inte skall ta efter sådant. Elfsborg borde bötfälla de spelare som ropar könsord för att visa att man tar detta på allvar.

Årets intervju
Stefan Andréasson
Stefans intervju med En rödgul röra var riktigt bra. Han var ärlig men ändå rolig. Ekwall skall också ha credit för en bra intervju.

Årets bästa åsikt
Göran Lohne om "Starkare än någonsin"
Speakern och skådespelaren Göran Lohne anser att "Starkare än någonsin" skall slopas vid entréerna till matcherna. Det var mycket bra anser jag. Lohne har stake när han vågar gå ut med det.

Förhoppningar inför nästa år:

  • Att Jari Ilola får vara frisk och att han får spela med Anders Svensson på det centrala mittfältet.
  • Att Samuel Holmén säljs.
  • Att Mathias Svensson kommer igång med spelet och målskyttet.
  • Att "Starkare än någonsin" slopas och ersätts av "The Great Gate of Kiev"
  • Att ICA åker ur Allsvenskan så att vi slipper dem och deras tjiliga spel.
  • Att Elfsborg vinner Allsvenskan.

Låt oss alla nu hoppas att 2006 blir bättre än 2005.

1 kommentar:

Anonym sa...

tjiliga? Ni menar kiliga? Alltså kilig som i tråkig.