måndag, januari 09, 2006

Allsvenskans bästa spelare

För att lindra silly season-abstinensen tänkte jag passa på att ranka allsvenskans tio bästa spelare just nu.

1. Johan Karlsson (Back, mittfältare, IF Elfsborg)
Mannen som kan spela var som helst och alltid gör det hur bra som helst. Slår aldrig bort en passning och gör aldrig en dålig match. Att han inte verkar vara aktuell för landslagsspel är anmärkningsvärt.

2. Anders Svensson (Mittfältare, IF Elfsborg)
En lirare av absolut världsklass. Endast Ronaldhino och Zlatan kan mäta sig med Anders trollkonster. Har på senare år även blivit mer effektiv i sitt spel. Det finns alltid en tanke bakom varje klackspark och det gör honom till en artist som samtliga lag i världen skulle ha användning av.

3. Johan Sjöberg (Back, IF Elfsborg)
En fighter som aldrig viker ner sig. Stort Elfsborgshjärta och således en favorit. Ett föredöme som människa och en bra kapten. Förhoppningsvis slipper han skadeproblemen nu, när Sjöberg är i form brukar Elfsborg vara omutbara.

4. Daniel Alexandersson (Mittfältare, forward, IF Elfsborg)
En av svensk fotbolls mest underskattade spelare. Har en first touch av högt internationellt snitt som ofta ger honom en liten fördel man mot man. Nästa säsong blir han landslagsman. Borde kunna ge Fredrik Ljungberg en bra kamp om vänstermittfältsplatsen, kanske redan till VM?

5. Tobias Hysén (Mittfältare, forward, DIF)
Är värd att spela i ett bättre lag. Bra löd i dojorna och hygglig teknik.

6. Stefan Ishizaki (Mittfältare, IF Elfsborg)
Ytterligare en i raden duktiga mittfältare i allsvenskan. Jag tror att han får sitt definitiva genombrott nu när han äntligen har hamnat i ett lag som kan ta tillvara på hans talang.

7. Nicklas Alexandersson (Mittfältare, ICA)
"Sir-Alex" har jag alltid gillat trots att han spelar i fel lag. Borde vara given i VM-lagets startelva på högerflanken.

8. Joakim Sjöhage (Forward, IF Elfsborg)
Sveriges mest lovande spelare. Om han fortsätter utvecklas och framförallt förbättrar sitt huvudspel har vi en ny internationell toppforward efter Henke Larsson och Martin Dahlin. Kan mycket väl vinna skytteligan nästa säsong om det rullar på redan från början, men låt oss inte sätta alltför stor press på honom. Unga spelare behöver lite stolpe in men jag tror att han har tillräckligt bra inställning för att kunna hantera en motgång.

9. Jari Ilola (Mittfältare, IF Elfsborg)
Bra defensiv i kombination med allsvenskans bästa crossbollar och ett utmärkt spelsinne gör Jari till en mittfältare av allra högsta internationella klass. Tyvärr är han alltför skadebenägen för att kunna bli den dominerande kraft som han annars har kapacitet till att vara.

10. Niklas Skoog (Forward, Malmö FF)
Jag anser att Skoogs skada var den enskilt största anledningen till varför Malmö gjorde en mindre lyckad säsong. Skoog är en komplett forward av Hasse Berggren-typ och det här året kommer Malmö att utmana om andraplatsen.

Där har ni facit, gott folk.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha... Löjligt mycket Elfsborg..

Alejandro Firpo sa...

Helt ärligt...om nu Alexandersson är given i en VM-startelva, borde han då inte vara given topp-3 på din lista? Tycker personligen att han bara ska lira i landslaget i matcher typ den mot England i VM. Mot T&T och Paraguay borde Chippen lira.

Stabil blogg!
/Alejandro

www.alejandrofirpo.blogspot.com

Anonym sa...

Så Kaka, Henry och Rosicky kan inte mäta sig med Anders trollkonster?

Har "FC Z"-Tore ett bättre tillslag än Zidane också?

Nä, får Anders en plats i VM-elvan i sommar så skall jag överväga ansökan om paraguyanskt medborgarskap.

1X2 sa...

Haha, tror inte att fattar att ni är oseriösa, Jari Ilola =)

Shysst blogg, fortsätt med detta!

http://bkhdirekt.webb.se/

Röd Guling sa...

The model: Du föredrar dribblern och kreatören Daniel Andersson va? Sedan får vi inte glömma att Mjällbys knä verkar hålla nu. Det kan bli ett spännande VM.

Anonym sa...

Jag föredrar Daniel Andersson framför Anders Svensson men inte för hans kreativitet eller dribblingar. Han är helt enkelt bättre än Anders på att hålla bollen inom laget. Bättre med några säkra bakåtpass än en massa taffliga försök framåt.

Men framför både Daniel och Anders så fördrar jag underbarnet Kim. In med vår egen Gattuso så kan vi skicka Andersson, Svensson och för all del Mjällby till helvetet.

Röd Guling sa...

Det finns nog ingen som slår bort så många bollar som Källström. De gånger han har fått chansen har han tydligt visat att han inte är material för main events, vilket däremot Anders är. Dessutom har Källström en mesig röst - ingen karisma.

Anonym sa...

Skall vi lägga oss på den nivån så ser Anders mesigast ut i hela allsvenskan. Det kan bara vara boråsare som tycker att han skall ha en plats i landslaget. Skäpning nu! Vi måste se till sveriges bästa och säga nej till inkvotering av Elfsborgare.

Röd Guling sa...

The model: Du är ju själv Boråsare! Försök inte dölja ditt engagemang för Elfsborg, vi har genomskådat dig för länge sedan.

Jonatan sa...

ah, elfsborg som allsvenska mästare kommande då? avd landslaget så får dom göra hur do vill, bara dom petar sveriegs vekaste fotbollsspelare.. freddie.

Anonym sa...

Den den där listan var oerhört provocerande. Not.

Röd Guling sa...

Anonym: Det är fräckt att skriva "not" efter ett avslutat ironiskt påstående.

Anonym sa...

haha Ailton någon:D?