måndag, augusti 28, 2006

Bedrövliga blävitt

Vad ska man säga? Tjongbollar, tjongbollar, tjongbollar. Den typ av mål som innebar kvittering i kvällens match borde inte få godkännas och jag är säker på att samtliga fotbollsälskare och andra som värdesätter estetisk och kulturell verksamhet skriver under detta upprop. Tjongboll nr 2019 fann rätt adress i minut 84. Nickskarv, feppelskott och en i övrigt stabil Wiland kunde bara konstatera dystra fakta: Än en gång denna säsong lyckades ICA sätta käppar i hjulet för eleganternas framfart i allsvenskan.

På sätt och vis var det väl skönt att kvitteringen kom såpass tidigt så att man slapp se Bengan gå upp och nicka på den där hörnan/frisparken som ICA alltid vaskar fram i slutminuterna. Ja, domaren blåste faktiskt av matchen innan de hann lägga hörnsparken den här gången, annars hade nog gamlingen rushat upp som vanligt.

Samtidigt tycker jag att skulden till det här poängtappet i likhet med hemmamatcherna mot Gefle och Röva får läggas på Elfsborg själva. Inte för att de inte satte chanserna för sånt händer ju ibland, speciellt när Bengan gör en idiotmatch, men jag kan inte förstå varför de slutade spela i andra halvlek. ICA är inget bra fotbollslag. De ska inte kunna föra spelet mot Elfsborg. Det var mycket onödigt att bjuda in dem i matchen och straffet för detta lilla snedsteg utmättes till tappad serieledning av den alltid rättvist dömande fotbollsguden.

Ljusglimt i mörkret: Mathias Svensson var återigen mycket bra och vändningen innan skottet som Bengan med både tur och skicklighet klistrade var definitivt värd en bättre utdelning.

Avslutningsvis några rader om händelserna på Söderstadion: Det vore roligt om båda klubbarna drabbades av poängavdrag. Då finns det säkert folk som är villiga att börja gå på matcher bara för att slänga in bengaler, mynt och andra föremål, allt för att båda lagen ska förlora med 3-0. Jag tar för givet att det här kommer att utredas mycket noggrant innan något beslut fattas men att som Magnus Hedman sitta och säga att alla fotbollsmatcher bör avbrytas direkt och att poängavdrag ska bli aktuellt så fort ett mynt kastas in på planen, ja det är väl ingenting annat än korkat?

Andra bloggar om: , , , , ,

20 kommentarer:

Anonym sa...

....men skott som går in tack vare att de ändrar riktning på motståndarben är förstås höjden av fotbollsestetik? goddag yxskaft.

Röd Guling sa...

Ishis mål var i och för sig ganska snyggt men det är inte bara skottet/avslutet som räknas. Skapandets väg mot det fulländade och fullbordade konstverket är en minst lika viktig aspekt. Jämför med konstkritikers blick som ofta fokuserar på detaljer såsom penseldrag, proportioner etc.

Anonym sa...

Ja skapandets väg mot det fulländade konstverket var i detta fall ett vunnet motlägg.

Sexigt som fan.

Sedan kan man fråga sig vad Mathias Svensson gör på plan, givet att ni inte tjongar? Är han målskytt, dribbler eller assistkung?

Och vad förväntar ni för matchbild med 4-5-1? Det systemet går ut på att vinna boll på mittplan och kontra fort som fan. Förväntar ni er på fullt allvar att toppkonkurrenter är sugna på att bjuda på det?

Anonym sa...

Fuckin jävla göteborg och fuckin jävla Stockholm. Feskebröderna slänger alltid in bollar i otid, stockholmarna slänger annat, helt i sin jävla ordning!

Anonym sa...

IFK sköt bort Elfsborgs serietopp

Tio minuter före slutet kvitterade
Gustaf Svensson till 1-1 för IFK
Göteborg hemma mot Elfsborg.

Han tog emot en nickskarv i djupet
och avslutade kyligt rätt framifrån.

Därmed behåller AIK serieledningen
inför EM-kvaluppehållet.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Röd Guling sa...

Hetero-ICA postade en längre utläggning som han hade snott från en annan hemsida. Normalt sett raderar jag endast spam av typen "penis enlargment for sale" osv men den här gången fanns det tre orsaker till att rensa:

1. Det är inte tillåtet att kopiera text utan att ange källa.

2. Inlägget var långt, meningslöst och fruktansvärt tråkigt.

3. Om någon känner sig tvungen att sprida så kallad "dravel i mängd" från andra hemsidor är det smartare att endast posta länk till dravlet.

Röd Guling sa...

Ps. Ber om ursäkt för stavfelet i posten ovan. "Penis enlargement" ska det naturligtvis vara, det vet säkert Hetero-ICA.

Anonym sa...

Även om ett träben ändrade rikting på Ishizakis skott så hade det självklart gått in ändå, i andra krysset då förståss.

När det gäller det som hände på Söderstadion tycker jag det är rätt att avbryta matchen direkt, men jag har aldrig gillat det här med poängavdrag, det känns inte sportsligt att konstra med målskillnader osv.

Töm arenan på folk och spela färdigt inför tomma läktare samma kväll om det går. Häng ut de ligister som startade upploppet, och straffa det matcharrangerande laget med fortsatt spel inför tomma läktare ytterligare matcher om säkerheten på läktarna inte håller acceptabel nivå.

Anonym sa...

Vill bara tala om att jag skrivit hela inlägget själv, inte snott det från någon annan hemsida.

Jag la in det som artikel på ett cyberlexikon men jag är ej säker på att seriösa saker får vara kvar.

Anledningen till att det raderades var att der ironiserade över borås, boråsare och över fotbollslaget elfsborg.

Men som sagt var det är inte första rödingen som ändrat i historien genom att retuschera och radera. Satit är inte alltid populärt hos de som träffas.

Anonym sa...

Jag litar på Röd Guling när han säger att Hetero-ICAs inlägg var långt, meningslöst och fruktansvärt tråkigt. Stå på dig mot kulturskymmarna!

Mathias Svensson är BÅDE målskytt, dribbler och assistkung.

Anonym sa...

Boråsmongo

Degenererat element med ursprung i och omkring Bonnahålan Borås. Till största delen beror den undermåliga kvaliteten på inavel och/eller avsevärt intagande av Bayersk sörja vilken har sitt ursprung i Sandwalls Mejeri i Borås.

Ett BoråsMongo uppvisar enastående skicklighet på instrumentet skinnbanjo (Borås är berömt för sina Banjoorkestrar), han uppskattar s.k. "White Trashhumor" av typen Stefan&Krister och annan s.k. Boråsbuskis. Ett äkta BoråsMongo bär ofta en s.k. HockeyFrilla med illa dold stolthet samt fula kläder köpta på postorder (trots att man bor granne med Ellos och andra lågkvalitetspostorderföretag). När John Boorman skulle spela in filmen Deliverance (Den sista färden) importerade han just mongos från Borås, det var bara där han kunde få tag på den "Äkta varan". I Borås skolor lär man barnen att om man gräver tillräckligt långt kommer man till Kinna.

I de fall ett BoråsMongo över huvud taget lyssnar på musik, rör det sig uteslutande om s.k. Dansbandsmusik. Bland artister med ursprung i borås kan nämnas Shirlie Klant, Christer Burkman, Jarl Borstsén. På sextiotalet hade Boråsgruppen The Huh en hit med sången "My Degeneration".

Ett BoråsMongo äter uteslutande s.k.Junk Food företrädesvis av typen Tacos och Kebab men även skräpmat från McDounuts eller Pizza slinker ner. Till detta drecker han lågkvalitetsöl såsom Norrlands Pund och Pripps Blåst eller tidigare nämnda Sandwalls Bayersk vilken nu tillverkas av Carlsbergconcernen och kallas Falcon Bayersk.

Ett äkta BoråsMongo har aldrig hört talas om Miles Davis, John Coltrane, Muddy Waters, Tom Waits eller överhuvudtaget några genialiska och framstående artister.

Staden Borås brukar kallas Sveriges Armhåla på grund av det fuktiga klimatet och den instängda atmosfären. Borås är vidare en av Sveriges fulaste städer trots att den inte ligger så speciellt långt från det vackra lärosätet Göteborg.

När det gäller fotboll har den s.k "Boråstaktiken" blivit känd över världen. Den går ut på att man spelar extremt defensivt med ett kompakt femmannamittfält tätt ihopklampat med en rak, lågt ligganade fyrbackslinje. På topp irrar en Neanderthalindivid planlöst omkring, hans främsta uppgift är att skada så många motståndare som möjligt med hjälp av Franska (fd.Danska) Skallar och vilt vevande armbågar. Spelaren för dagen på den aktuella posten lystrar även till namnet "Borås Vefveri".

Det rör sig om en till fulländning utvecklad variant av Italienskt s.k. köttmursförsvar från sjuttiotalet. Trots denna extrema defensivtaktik lyckades man ej uppnå några nämnvärda framgångar utan tvingades ta till det slutgiltiga "Fusket". Man tog helt enkelt bort den traditionella gräsmattan och lade istället ut en plastfilm där det normalt skulle ha växt gräs. Eftersom man spelar sina flesta bortamatcher på riktigt gräs så behärskar man detta fotbollkonsten optimala underlag samtidigt som motståndarlagen är hinner lära sig att spela på den avskyvärda plasten.

Ett välkänt talesätt är att Borås är för fotbollen vad Auswitsch var för humanismen. I Borås råder den sk. Boråsandan vilket innebär att stadens proletärer kryper och krälar för dess storkapitalister, annars blir det inga pengar till fotbollslaget.

Ett annat ord för BoråsMongos är Gulebönner, eller Neoneanderthalare.

Anonym sa...

Inlägget från Boråsmongo var långt, meningslöst och fruktansvärt tråkigt.

Anonym sa...

Anonym:

Det är klart att det är tråkigt för er.

Att läsa den (för er) dystra sanningen.

Har satt in det på Bara Ben, får se om det får vara kvar där.

Kanske kan få in det på övriga supporterbloggar i Sverige.

Anonym sa...

boråsmongo

Varför bajsa massa ord?
Ordbajsare hör väl hemma på en blogg iof. Men vad fan, skärpning tack!

Som Göteborgare ser jag vissa likheter mellen ditt "inlägg" och IFK:s spel. Tråkigt eller som Boråsarna säkert skulle säga tjilligt.

Anonym sa...

F'låt, tänkte ente på de'.

Att ni boråsare inte klarar av att läsa så stora bitar massiv text.

Anonym sa...

men det vet väl alla att hetero-ica inte har begåvats med skrivkunnighet. varenda inlägg från nämnd person är nedlusat med felstavningar, syftningsfel och grammatiska snedträffar. vågar inte ens tänka på hans verbala förmåga.

Anonym sa...

stavfel finns det ingenting annat (som inte är meningen) med de beror på att jag inte kan skriva med riktigt fingersättning. En hetero-man kan nämligen inte det.

Har inte tid att läsa igenom det jag skrivit och då kan det bli så här.

Men syftningsfel kan det ju inte bli, det är ju bara jag som vet vad jag syftar på.

Sedan har jag något som boråsare/gulebönner saknar nämligen humor.

Röd Guling sa...

Jaja, om nu hetero-ICA är upphovsman skiter jag i vilket. Jag har knappast gjort mig känd som censur-anhängare och tänker inte bli det i framtiden heller. Bra att det börjar röra på sig bland kommentarerna.

Anonym sa...

hetero-ica: jo många götlaborgare lever ju i villfarelsen att de är begåvade med humor...