torsdag, augusti 17, 2006

Glenn Hysén är en idiot

När Kim Källström bar ansvaret för två mål i röva och inte hade haft ett enda rätt i matchen så långt blev Anders Svensson av med bollen ett par gånger under kort tid. Man hörde då tydligt hur skönt det kändes för Glenn Hysén att äntligen få möjlighet att kasta lite skit på Anders. Det där håller inte på den här nivån, tyckte Glenn, och pajasen bredvid honom fyllde i med att det går an att tappa boll i helt ofarliga lägen hemma i Borås mot Gefle och Malmö men tydligen är det förbjudet i landslaget.

Fram till dess hade Anders kvitterat ut ett klart godkänt betyg. Detta tack vare att han var den ende i Sveriges lag som lyckades slå en och annan passning till rätt adress. Strax bakom honom såg jag däremot en blågul spelare som endast stod för en korrekt passning under hela första halvlek. Han spelade fram Klose som gådribblade sig förbi Petter Hansson och enkelt satte 2-0.

Mot slutet av matchen erkände Glenn att Kim Källström inte hade varit särskilt lysande. Han sa att han vet hur bra Kim kan vara och att det känns frustrerande när han inte inte når upp till den kapaciteten. Grejen är att Kim hade ett par bra år i allsvenskan, förvisso inte i närheten av Anders Svenssons karriär i Elfsborg men ändå. Vad är det som säger att Kim håller på internationell nivå? Mig veterligen har han aldrig gjort en bra landskamp och då räknar jag med sommarens VM där han var usel. Hur ska de här proffstyckarna motivera sin lobbyverksamhet för Kim i landslagets startelva när han fastnar på bänken i Lyon?

Andra bloggar om: , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrena kommentarer där röding. Inte heller Åke Unger missade ett tillfälle att påpeka att Anders inte håller internationellt. Efter första halvlek var jag trött på skiten och stängde av TV-ljudet...

Anonym sa...

Såg vi samma match. Kim var ju lysande i ett för övrigt rötet landslag.

Anonym sa...

Håller med. Missade halva första halvlek pga en korpmatch, så jag kan inte uttala mig sådär jätterättvist kanske, men av det jag såg, var Kim röten och inititivlös, medan Anders försökte. Det svider i mitt gula hjärta, gör en förbannad. Få betalt för att sprida dynga är det massor som får, men Glenn har ju fått det i snart 30 år!

Anonym sa...

hela inlägget kunde ha avslutats med "Fact.". glenn kan återgå till att träna de... öh... "footballwise challenged".

Anonym sa...

rick martel

Nä, uppenbarligen har du lyckats förväxla matchen med nån gammal repriserad damhockeylandskamp.

Anonym sa...

Jag måste faktiskt få rätta dig, Kim Källström bar INTE ansvaret för två mål i baken, utan faktiskt samtliga tre. Han klarade sig dock lindrigt undan välförtjänt kritik även för 3-0 målet då han ensam på tio meter upphävde offsiden på Bastian Schweinsteiger.

Grejen med Kim är att han länge varit tongivande i franska ligan där han stundtals varit lysande. Dock kvarstår ju det faktum som ni mycket riktigt påpekar, att Kim lyckats med konststycket att spela fem år i blågult utan att göra en enda lyckad landskamp. Tyvärr tycker folket som det står att man ska göra i tidningarna och väldigt få verkar begripa hur extremt lite Kim egentligen gjort för blågult.

Och Glenn Hyséns och Henrik Strömblands kommentering, håller den verkligen internationell klass?

Anonym sa...

"Jag blir så trött på dessa människor som aldrig har slagit en bredsida i sitt liv, som vill ha in Kim Källström i laget" - Hans Backe.