söndag, augusti 20, 2006

Karateslag och missar

Svärmorsdrömmen Henke Larsson verkar vara intresserad av det där med gimmick soccer som jag snackade om. Ett rappt karateslag mot solar plexus och matchen var över för Jon Jönsson. Jag tillhör inte dem som anser att Henke borde bli polisanmäld för misshandel men en längre avstängning ska han ha och framförallt borde han inte vara tillgänglig i matchen mot oss i allsvenskan. Alternativet är att sådana grepp och tilltag blir godkända på fotbollsplanen men med nuvarande regelverk bör han naturligtvis få sona sitt brott.

Jag tycker att den här förlusten var onödig och med ordinarie manskap skulle vi ha vunnit enkelt, trots att domarna också verkade vara medlemmar i Kommunal. Jesper Arvidsson och Abbas Hassan tog sig inte närmare startelvan. Rykten på stan säger att Jeppe är missnöjd med sin brist på speltid men då gäller det att ta chansen när den kommer. 1-0 uppstod efter att han mycket onödigt hade blivit av med bollen i ett försök till offensiv raid, i övrigt uppträdde han mycket osäkert i defensiven. Man kan inte, som en del supportrar tycker, säga att en vänsterback ska spela bara för att han är vänsterfotad. Jeppe får nog fortsätta vänta på att Johan Karlsson blir skadad eller säljs till Barcelona, Inter, Real Madrid eller Chelsea.

Däremot tycker jag att det är synd att Abbas gjorde bort sig vid 4-4. Han visade fram till dess att han uppträder med betydligt mer auktoritet än Wiland men det är givetvis inte godkänt att släppa in fyra mål. Utöver tavlan tycker jag inte att 3-2-målet såg helt otagbart ut. På längre sikt tror jag fortfarande mer på Abbas men nu får säkert Wiland fortsatt förtroende.

Annars var ju matchen riktigt rolig att titta på. Åtta spelmål och ett par av dem var riktiga delikatesser. Anders Svensson vaknade till liv i andra halvlek och bjöd på det ena konstnumret efter det andra. 3-3-målet i matchens slutsekunder var kanske det snyggaste fotbollsmålet som världen har skådat sedan Maradona dribblade av hela England i VM 86. Vår egen Maradona trixade sig förbi Kommunalarbetarnas backlinje och min spontana kommentar i tv-soffan lydde "den mannen är ju helt makalös!"

Lite onödig förlust som sagt. Elfsborg är ett bättre lag som har ett bättre spel, men domartabbar, individuella misstag och lite otur ledde till att cupäventyret tog slut i kvartsfinalen denna gång. Nu är det full koncentration på allsvenskan som gäller.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: