torsdag, augusti 31, 2006

BT sågas

Borås Tidning fick ju ett ryck häromdagen och började pyssla med något slags pinsamt försök till sensationsjournalistik. Nu får de stöd av surgubbar på sittplats och oroliga mammor som inte vågar ta med sina barn till Borås Arena. För underhållnings skull rekommenderar jag verkligen läsningen på debattforumet Vigule som ju är någonting av de småborgerliga surgubbarnas högborg på webben men om man vill ha en mer nyanserad bild av verkligheten ska man naturligtvis söka annorstädes.

Jan Hanssons träiga krönikor brukar jag inte ägna speciellt mycket uppmärksamhet åt men det är uppenbart att han har retat upp en stor del av den gulsvarta supporterskaran när han gav sitt stöd åt David Axelssons höna av en fjäder-journalistik och samtidigt presenterade en del egna teorier. Se här vad IFE-Magnus skriver på Ålgårdsläktarens forum:

Har medvetet väntat med att kommentera bland annat Jan Hanssons krönika i BT, men kan inte hålla mig längre då häxjakten har nåt otroliga proportioner. Våldtäktsmän, kvinnomisshandlare, gravskändare, släng er i väggen. Hatramsorna är här!

Har läst igenom Jannepajas Hanssons krönika ett par gånger och ilskan inom mig kokar mer för varje gång jag ser den. Karljäveln är för fan sportchef men har så lite koll på saker och ting i våran största sport så det är skrämmande. Man förstår ju varför människan fick kicken från GP. Synd bara att spillran skulle hamna i Borås!

"Seriefinalen mot AIK nästa lördag låter som en högriskmatch"

Han börjar direkt i rubriken att visa vilken nivå resten av krönikan ska ligga på. Vet herr Hansson vad en högriskmatch är? Högriskmatcher är när det föreligger risk för firmabråk osv i samband med matcher. Exempelvis ett shhlm-derby eller IFK-AIK. Varför skulle Firman Boys vilja attackera oss elfsborgare? Vad har vi nånsin gjort dem förutom stulit ett cupguld 2001? Jag tror det krävs lite mer ömsesidigt hat än nåt sånt.

"Den tickande bomb han talar om kan explodera när som helst på vilken läktare som helst. Det förskräckliga exemplet från derbyt på Söderstadion är tyvärr inget isolerat huvudstadsfenomen."

Så Janne Hansson tror att i nästa match det finns en rimlig chans att Guliganerna skulle börja skjuta raketer mot ordningsmakten, försöka storma planen? Snälla vad har människan rökt på för nåt innan han skrev sin artikel? Hur drar han egentligen den slutsatsen? Bara för att det drogs en rök i Göteborg så är det alltså fullt möjligt att Guliganerna som förening organiserar en sån här handling? Då vet inte chef Hansson så mycket om läktarkultur. Sen skriver han att det inte är något fenomen som är isolerat till huvudstaden. HALLÅ?? När såg ni senast kvastarna storma planen i Halmstad? När pitcha Guliganerna senast planen? När sköt Raggeline senast raketer mot polisen? Pajas-Janne du har fel igen, det är isolerat huvudstaden!

"Vi minns ännu hur vedervärdigt delar av svarta gänget betedde sig under kusinmötet med Hammarby hösten 2004. Efter stormning av planen avbröts matchen i 50 minuter. När den äntligen återupptogs kunde AIK kvittera Bajens ledning till 1-1."

Kusligt att en sportchef inte har koll på någonting. Jag såg matchen på tv och via de tv-bilder och övrigt material jag såg efteråt så var det inte en enda AIK-are inne på planen nån gång. De stod och ryckte i staketet och var hetsiga, men det var ingen på planen som du försöker intala. Hur ska vi kunna lita på en person som inte har koll på någonting? En person som dessutom ska vara sportchef. Alltså CHEF, han ska ha koll på saker och ting. Ska han få fortsätta ljuga i en tidning och få läsarna att vända sitt hat mot Guliganerna?

"Det var Bajens fans som tvingade domaren Martin Ingvarsson att blåsa av matchen. Men det var Djurgårdens svans som kastade första stenen, eller om det var ett mynt, i huvudet på linjemannen."

Jaså det var bajens fans som såg till så matchen blåstes av? Jag trodde ju inte våldsmakare kunde vara fans och äkta supportrar. HYCKLERI på hög nivå chefen! Bra vi har ett vittne till vem som kastade myntet på domaren. Du kan väl ringa Sune Hellströmer på SvFF och berätta din ögonvittnesskildring. Härligt att chefen såg vartifrån myntet kom. Det skedde nämligen i ena hörnet där både Djurgårdare och Bajenfans står. Men du kunde tydligen utskilja det som ingen annan kunde.

"Det är beklagligt. De klackar som angripit problemen handfast har fått god ordning i sina led. Ett utmärkt exempel på det är Malmö FF:s supporterklubb."

Ja hejja, MFF-support har ju lyckats jättebra verkligen! Visst de har haft någon "antivåldskampanj", men vi ser ju hur bra den lyckats. MFF har väl den just nu snabbast växande firman och pyroteknikbränningar hör mer till vanligheten än ovanligheten på deras matcher. HÄRLIG RESEARCH CHEFEN!!!

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: