söndag, augusti 13, 2006

Nätt och jämnt godkänt

Den sämsta tv-produktionen sedan hockey-vm i Moskva 1986 (då bildproducenten valde att visa gamla kommunistledare mitt i spelet) bevittnade jag idag. Det är gränsfall om det är värt att beställa hem matcherna via comhem när det ser ut så här. Vid målchanser får man istället se en inzoomad bild av en mittback på motsatt sida om planen, alternativt någon suddig bild på ett benskydd i en repris. Bedrövligt!

Hur som helst lyckades Elfsborg plocka en pinne av Iff-iff, trots den tunga och ojämna gräsplanen på Malmö Stadion. Eleganterna var dock närmast segern och den värste målsumparen för dagen hette Daniel Alexandersson som tyvärr missade öppet mål och strax innan dess prickade stolpen. Utöver dessa klara målchanser hade Anders Svensson ett friläge som Malmö-målisen avvärjde på ett skickligt vis.

Iff-iff hade ett klart spelövertag i första halvlek men skapade inte några större farligheter. Deras ledningsmål bjöd istället Johan Wiland på som nu verkar ha hittat storformen från förr. En lös hörna från Sidleds-Daniel gick rätt in i mål och man kan ju inte räkna med vinst om vår målvakt skänker bort mål i var och varannan match. Det är nog dags att lufta Hassan i någon match framöver för jag tycker att det ser farligt ut på varje fast situation.

Andra halvlek dominerades fullständigt av Elfsborg (som vanligt) och Iff-iffarna kan nog inte vara nöjda med sitt spel. Man tycker ju att de borde ha vunnit med en fyra, fem mål nu när de fick chansen att revanschera sig på naturgräset men så blev det alltså inte. Anders Svensson kvitterade med ett briljant långskott och efter målet var som sagt Elfsborg det bättre laget.

Jag är missnöjd med första halvlek, som var dålig från Elfsborgs sida. Jag är dessutom missnöjd över att Haglund inte ville gå för tre poäng när han relativt tidigt bytte ut Ishi mot Martin Andersson. Ändå får man i det stora hela vara nöjd med fyra poäng av sex möjliga mot Iff-iff samtidigt som de övriga topplagen (minus AIK) gick dåligt. I skrivande stund har Helsingborg 1-1 mot Djurgården trots en man mindre så vitt jag förstår och om det resultatet står sig får den här omgången summeras som gynnsam för Elfsborgs del.

Andra bloggar om: , , , ,