söndag, februari 03, 2008

Mjölkbaren

Idag såg jag en riktigt bra dokumentär på SVT. Den handlade om två kvinnor som driver en så kallad mjölkbar i Polen. Under kommuniststyret fanns det 25000 sådana statliga inrättningar i landet, där vanliga arbetare kunde äta en god och näringsrik lunch för en mycket billig penning. Idag finns endast 140 kvar och nu drivs de i privat regi, dock än så länge med förmånlig statlig subventionering.

Bortsett från att tanternas mjölkbar såg ut som en blandning av skolmatsal och duschrum så bör vi ta efter detta genialiska koncept. Jag anser att vi omedelbart ska införa statligt subventionerade restauranger här i Sverige, där sund och god husmanskost serveras. Kräv en mjölkbar i ditt kvarter!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanonidé!

Dom kan servera "Kaukasian" (White Russian) till maten.

Jag har en kokbok med mat från Kaukasus, maten verkar vara helt suveränt tråkig.

Bruce Banner sa...

Frågan är hur nyttig vår husmanskost egentligen är dock. Isterband, fläsklägg, pitepalt och ostkaka. Gott alltihop men fan vet om det är nyttigt. Goda saker brukar inte vara det.


Borde förresten inte en White Russian egentligen heta Belarus?