torsdag, april 24, 2008

Bajen, Elfsborg, kalsonger och Bosse

Det blev som så att jag tog en taxi från jobbet och kollade på matchen i hemmet. Fyra timmars inkomstbortfall + en taxiresa kostade alltså denna mållösa match, men snart blir det ju en rejäl löneförhöjning så det har jag råd med. En poäng på Söderstadion är egentligen okej, men resultatet fungerar inte när Kalsongerna fortsätter att plocka trepoängare. Vi har nu nio poäng upp efter sju omgångar, och det är inte bra.

Det ser bra ut bakåt, det kan man inte säga någonting annat om. Bajen skapade två chanser under 90 minuter på Söderstadion, och det är de nog inte nöjda med. Samtidigt vaskar vi fram tillräckligt många för att göra åtminstone ett mål och det kändes som att vi hade enklare för att komma till avslut. Säg så här: Oavgjort var nog rättvist, men det hade varit mer orättvist om Bajen hade fått in en boll än om vi hade fått det. Med andra ord funderar jag på om man kanske skulle kunna säga att vi låg närmast segern. Ett gediget bortaspel har vi, och man måste ju börja någonstans.

*Uppdatering* Ser nu att jag börjar låta som Haglund. Det är inte bra. *Slut på uppdatering*

Vad som bekymrar mig är att vi inte går för tre poäng i samtliga matcher, men det är kanske dags att sänka förväntningarna på årets upplaga av Elfsborg. Vi ser inte ut som ett guldlag, åtminstone inte med dessa skador, och skulle Anders missa ett antal omgångar på grund av knäskadan vet jag inte om vi orkar hänga på.

Nu handlar det om Kalsongerna på lördag, ett lag med ruskigt flyt just nu. Fyra mål kommer de inte att göra mot oss, och de är nog nöjda med en poäng, men vårt behov av att vinna öppnar för en match som passar dem perfekt. Svårtippad ödesmatch.

***

Fick svar från Bosse Bank angående jobbet som klubbchef. Han föreslog att vi skulle prata mer över telefon och ville för den sakens skull veta mitt mobilnummer, men det kändes onödigt att lämna ut numret med tanke på att telefonen är trasig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Mattias sa...

Hoppas Anders är skadad iaf till den 13 Maj..

Vänsterdojjan sa...

Nu ska dom börjar sälja kola i Elfsborgs. Elfsborgs fotbollskola!