lördag, april 05, 2008

Smått och gott om Elfsborg

Det är väl bäst att skriva något om Elfsborg, innan de andra Elfsborgs-bloggarna översvämmas med kommentarer i stil med "tack för besta elsborgs blog" igen. Trots att denna blogg är överlägset störst är jag dock inte mindre ödmjuk än att jag kan länka till dem: 1, 2, 3 - jag kollar dem varje dag och det kan ni också göra. Ziriz kanske skulle fundera på att lägga upp länkar till andra förresten?

Martin Andersson och Johan Wiland har förlängt med Elfsborg. Två spelare som är ungefär lika gamla och etablerade sig i A-laget ungefär samtidigt, när Elfsborg var ett sketgäng. Wilands truppstatus är för närvarande ohotad och hans nya kontrakt var därför en nödvändig affär. Martin håller i sina bästa stunder god allsvensk klass, men när han är som sämst är han inte mycket bättre än Snål-Alex, Arvhage, Strömmingen och andra som fick lämna Elfsborgs backlinje när satsningen mot toppen inleddes. Jag tycker dock att han har blivit lite jämnare på senare år och tänker därför inte protestera mot kontraktsförlängningen. Dessutom är han lite av en heel på planen, även om han tyvärr inte visade något av den varan i sitt rödgula.

Ilola har inte kunnat träna i veckan på grund av ett ömmande knä och missar matchen mot AIK. Han har inte sett alltför het ut på försäsongen och nu när bredden är bra på det centrala mittfältet kan han gott vänta tills han är i form.

Det har varit snack om dåligt intresse inför hemmapremiären, men nu är officiellas barometer uppe i 8321 sålda biljetter i alla fall. Det blir nog en bra bit över 10000 när domaren blåser i pipan på måndag.

Guliganerna ska enligt rykten ha varit missnöjda med bandana-mannens reportage från uppladdningen i Gula villan, framförallt bildvalet. Se här och gör er egen bedömning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Di gule har aldrig varit ett sketgäng. Vad menar du?

Däremot gjorde bandanamannen sketintervjuer när han höll på med Elfsborgs webb-TV. Vad har det blivit av den gamla lokalradioräven? Frånsprungen av Kullnef, det kan inte kännas allför roligt.

Vänsterdojjan sa...

Vad är Guliganerna missnöjda med? Klart dom ska ställa upp med snyggaste gardet och bilden håller väl allmän BT-kvallité?