fredag, april 11, 2008

Mitt uppdrag

Idag har kamrat Wegerup med en länk i sin fredagskrönika i Aftonbladet. Hon är vettig och det har vi vetat om i över två år. För några dagar sedan länkade Borås tidning som ni vet för första gången hit, vilket kanske var mer oväntat. Jag har emellertid alltid haft på känn att etablissemanget inte skulle kunna ignorera mig i all evighet och säsongen 2008 ser denna blogg ut att gå mot sitt definitiva genombrott. Som konstnär är det givetvis roligt att nå en större publik, men samtidigt undrar jag om jag gör något fel. Att vara mainstream är något av det minst konstnärliga som finns, och att nå många läsare är i sig inget kvalitetsmått. Det är bara att kika på vilka bloggar som ligger högst upp på olika topplistor för att begripa det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Kul som fan. Innebär att hundratusentalsmänniskor läser adressen. Du har vart mer nichad än någonsin det senaste, vilket visar vägen!

Rickard sa...

ja, sannerligen roligt. Räknar med någon slags rapportering om huruvida besöksantalet gick i taket totalt eller så. Det är välförtkänt också då du håller en hög nivå, knappast mainstream i bloggsverige.

Röd Guling sa...

Tack så mycket.

rickard: Nja, taknivå kan man inte tala om. 587 unika besökare igår jämfört med 415 dagen innan enligt bloggtoppen.se, men det är förhållandevis höga siffror. Under försäsongen låg det unika besökarantalet på mellan 100 - 200 per dag. De där är väl de trogna läsarna kan jag tänka mig.

Som jämförelse kan jag säga att när Laul länkar från sin blogg brukar minst 1000 extra besökare dimpa in på en dag. Han länkar dock endast när man skriver något om honom och det vill jag inte göra varje dag. Det blir så lätt baraben över det hela.