torsdag, april 17, 2008

Spelarbetyg efter Ljungskile vs Elfsborg

Jag har ikväll bevittnat historiens sämsta fotbollsmatch. Elfsborg fick dock precis vad de förtjänade och nu måste Haglund avgå eller sparkas. Om han inte kan motivera spelarna bättre, varken före match eller i paus, är han inte rätt man att leda laget, men framförallt är jag trött på tjongbollarna. Det gick ju an när Elfsborg vann matcherna, men nu har de tjongat sig igenom fem matcher med endast sex poängs utdelning. Det är för dåligt och för tråkigt.

Här följer spelarbetyg som sträcker sig från ett till fem, där ett är skit och fem är bäst.

Johan Wiland 2
Jag minns inte målet, men i övrigt såg han okej ut.

Daniel Mobaeck 1
Ur form, långsam och för dålig helt enkelt.

Teddy Lucic 2
Godkänd.

Martin Andersson 1
Utan bindeln hade han fått en tvåa, men jag kräver att en lagkapten ska ta i och kanske ryta till när det ser ut så här. Typ som Sjöberg gjorde.

Mathias Florén 2
Bra på sin kant igen. Kanske bäste Elfsborgare denna kväll.

Emir Bajrami 1
Fick inte mycket vettigt uträttat.

Anders Svensson 1
Jag skiter i positionen, så här dåligt får det inte se ut från hans sida. I annat fall får han gå till arbetsförmedlingen.

Denni Avdic 1
Ovän med bollen och i för dålig form för att ha den rollen.

Helgi Danielsson 1
Jag förstår inte vad han gör på planen.

Stefan Ishizaki 1
Som vanligt usel när Elfsborg är usla. Fortfarande ingen spelare som lyfter ett lag.

Fredrik Berglund 2
Vad ska han göra med alla tjongbollar? Höll ändå i bollen bra när han väl fick den.

Joakim Sjöhage 1
Spelade kanske egentligen för kort tid för att betygsättas, men den insats som han ändå gjorde i 20 minuter är definitivt värd en etta.

Snittbetyg: 1,3

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

13 kommentarer:

Månsson sa...

Jag älskar Magnus Haglund. Men kan man inte få detta lag att ta mer än 2 poäng emot GAIS, Örebro samt Ljungskile.. Ja då är man kanske inte lämpad att leda Elfsborg.

Ändring bör ske snarast! Och lyckas man inte ta 3 poäng hemma emot Gif Sundsvall i kommande match.. Ja då blir det kollektivsjälvmord..

Nej.. Jag kan inte klämma iväg fler ord. Försöker kontrollera mig.

Vänsterdojjan sa...

Balle!

Anonym sa...

Kanske ditt bästa blogginlägg någonsin. Jag håller med dig till 100% faktiskt.

Antingen är Haglund värdelös, eller så är vi ett överskattat sketgäng. Jag vet inte vilket av alternativen som är sant. Men det vore enklast om det första är sant.

Anonym sa...

Efter förra årets mindre lyckade säsong och årets inledning kan jag hålla med om att Haglund har en hel del att bevisa. Tror tyvärr inte riktigt att han har pondusen som krävs för att leda ett lag med så många individualister som det är i dagens Elfsborg. Tycker även att man ska ställa sig frågan om Anders Svensson verkligen gör skäl för sin skyhöga lön, då han enligt mig mest verkar springa runt o gnälla. Tycker det känns oerhört märkligt att ha en spelare i laget som spelats in på en viss position under hela försäsongen för att sedan vägra spela på den positionen när serien väl börjar. Att han sedan väljer att gå ut och beklaga sig över detta i tidningarna samma dag som premiären gör det ju bara ännu tydligare att han kanske snarare tänker på sitt eget bästa före laget. Är ganska övertygade om att det inte är runt sådana spelare som man bygger ett guldlag.. För jag är ganska övertygad om att det inte är Haglunds ide att placera lagets bästa spelare så långt ner i banan mot lag som gais, örebro och ljungskile, då det knappast är defensiven som behöver förstärkas i sådana matcher.

Fesken e fersk.....makrillen är ännu ferskare sa...

Anders Svensson är sådan och har alltid varit sådan. Kom ihåg hur han gnällde i landslaget. Dock är han en väldigt bra spelare så det är bara att välja.

Målvakten hade inget att göra på målet, Smedberg stod alldeles framför honom och skarvade bollen.

En total miss från försvaret, bollen skulle ha täckts bort på väg in i straffområdet.

Mattias sa...

Riktigt pissig insats av Blowitt igår. Då känns det bra att ni presterar ännu sämre. Men har gullandet med Svensson upphört nu? I såna fall, han är välkommen till oss. Även Ishi verkar ni gå hårt åt. Jaja, Kalmar är väl dom ända som imponerar.

JB sa...

Enda anledningen till att vi går hårt åt Anders och Ishi är att vi vet att de kan så enormt mycket mer än vad de visade igår.

Anonym sa...

Var dom dåliga alltså?

Anonym sa...

överskattat sketgäng

Anonym sa...

”Enda anledningen till att vi går hårt åt Anders och Ishi är att vi vet att de kan så enormt mycket mer än vad de visade igår.”

Enda anledningen till att vi går så hårt åt Anders är enligt mig att han helt enkelt inte förtjänar något annat, maken till gnälligare spelare än honom får man leta efter, han är ju tyvärr inte bara till utseendet lik en tjock bebis.. Att klaga på Ishizaki tycker jag dock är synd, han försöker ju iaf och har i många matcher visat vägen med sin inställning och vinnarskalle. Det bör även påpekas att Ishizaki inte har en helt lätt uppgift, att åstadkomma något framåt ihop med namn som Sjöhage, Avdic och Bajrami

Röd Guling sa...

anonym 03:32: Det blir fel med vinnarskalle och Ishi i samma mening. Han är ingen ledare som tar tag i spelet, däremot kan Anders vara det ibland.

Anonym sa...

Din åsikt att ishizaki är väldigt långt ifrån att vara en vinnare blir ganska logisk när man läser att du ser anders svensson som en ledare, vilket knappast behöver kommenteras. Att ha bra inställning och vinnarskalle är knappast samma sak som att vara en bra ledare.. Fattar inte va du fått det ifrån.

Röd Guling sa...

Vad jag menar är att Anders genom sitt spel kan leda ett lag, samt att han håller en hög lägstanivå. Däremot skulle man väl kunna säga att hans vinnarskalle ibland sänder ut negativa signaler, när det blir gnälligt och fokus på fel saker.