måndag, april 21, 2008

Pedofilkonst och gula klumpar

Den nakna flickan på Kellgrensgatan har försvunnit rapporterar BTs kultursidor. Jag bodde på Kellgrensgatan i många år och tänkte ibland på hur barnpornografi verkade vara fullt normalt och accepterat att exponera förr i tiden. Hur kan en konstnär vara funtad som väljer att avbilda en naken förpubertetsflicka, ståendes i en typisk Hitlerjugend-pose? Det sägs att konsten i dess utveckling konstant tänjer på gränserna, men jag undrar om det verkligen är sant.

Vi får återigen stifta bekantskap med Hasse Persson, konstmuseets humoristike talesman som menade att det bara var förvirrade gamla proggare som var emot Pinocchio. Han berättar att pedofilstatyn tyvärr är efterlyst. Sedan kommenterar han skulpturernas allmäntillstånd i Borås. Bland annat har Declination, den gula klumpen vid Viskan, berikats med en "grön tuschpenis:"

"Vi vill inte ha ett rykte om oss som en stad där skulpturerna inte mår väl. [...] Just Declination har många klättat på. Det är helt oacceptabelt. Det är okej att känna på den, men inte att klättra. Ingen får för sig att klättra på farsans Mercedes där hemma. Declination är nio Mercedes som står ovanpå varandra."

Härmed får Hasse Persson en layout till en skylt som han kan slänga upp i närheten av Declination.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: