onsdag, april 23, 2008

Tore Stenbäcken avgår/kickas

Elfsborg sätter något slags mindre smickrande rekord vid sidan av planen. Tore Stenbäcken avgår som klubbchef efter bara några månaders anställning. Så här lyder pressmeddelandet signerat ordförande Bosse Bank:

"Tore Stenbäcken och IF Elfsborg har idag kommit överrens om att Tore slutar som klubbchef.

Tore känner att jobbet som klubbchef inte motsvarat hans förväntningar och han har inte trivts i rollen. Tore har därför framfört till styrelsen att han vill avsluta sin anställning i IF Elfsborg och återgå till sin företagargärning.

IF Elfsborg har full respekt för Tores önskan och har därför beslutat acceptera förslaget.

Vi tackar Tore för den här tiden och önskar honom all lycka framöver."

Så kan man ju beskriva en uppenbar schism på ett snyggt sätt, men skit i det nu. Vem ska efterträda Stenbäcken? Jag ser två givna kandidater: Nöjesprofilen Curt Hennig har all kompetens som krävs och lite till, men det är osäkert om han är intresserad. Han befinner sig just nu på Cypern och kan inte nås för en kommentar. Det andra alternativet är att Stefan Andreasson flyttar ett steg upp och efterträds av Mathias Svensson. De skulle kunna jobba tätt tillsammans och få hjälp med de ekonomiska bitarna av Bosse Bank.

I värsta fall lovar jag att själv kandidera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Bud sa...

Christer Björkman har ju gjort ett kanonjobb med melodifestivalen. Han är ju gammal boråsare så det är ju bara att plocka hem pojken från tassemarkerna.

Anonym sa...

Ingvar Carlsson gjorde ju ett kanonjobb med hela Sverige. Ta honom istället.