lördag, januari 10, 2009

FAQ Elfsborg 2009

Svenska fans-forumet kan vara underhållande ibland, men en nackdel är att andra lags supportrar gång på gång kommer in och ställer frågor, trots att de egentligen inte är intresserade av svaren. För hade de varit det hade de naturligtvis kollat lite längre bak i forumet, där samma frågetecken rätas ut.

Hädanefter kan samtliga forumstammisar hänvisa till denna FAQ, om de tröttnar på att besvara samma frågor.

Q: Är inte Wikström och Hassan mycket sämre än Augustsson och Wiland?

A: Hur fan ska man kunna veta det? Hur bra eller dålig Wikström blir i Elfsborg kan ju ingen människa säkert veta, men man ska komma ihåg att Augustsson bröt nyckelbenet och var borta större delen av Elfsborgs hålla nollan-period så för mig är det inte säkert att Wikström ens behöver vara en man för startelvan. Dessutom var många trötta på alla onödiga frisparkar som Augustsson drog på sig, i och för sig är väl Martin Andersson på samma nivå när det gäller den biten. Wiland gjorde förvisso sin bästa säsong någonsin, men tidigare har han långt ifrån varit självklar etta så det är bara att hoppas på att Abbas når upp till sin potential i år.

Q: Lasse Nilsson och Joakim Sjöhage har försvunnit så offensiven måste väl vara rejält försvagad?

A: Sjöhage är ju bara löjligt att räkna som en förlust. Han har alltid varit närmare läktaren än startelvan, trots att han lånades in när det stod klart att Matt Svensson skulle sluta och både Bella och Keene var långtidsskadade. Lasse gjorde visserligen en del nytta, men kom ju först in under sommarfönstret och kunde inte spela 90 minuter förrän en bra bit in på hösten. Dessutom var han avstängd två matcher, så med tanke på att Martin Ericsson har värvats ser offensiven tvärtom starkare ut i år. Om Joel Johansson håller på den här nivån är det ytterligare en bonus.

Q: Är Abbas förstemålvakt?

A: Det sägs så.

Q: Varför har ni femtielva forwards när Haglund bara spelar med en?

A: Det undrar jag också ibland, men tanken är nog att en del även ska kunna fungera som kantspelare. Mitt främsta frågetecken till spelsystemet ligger emellertid i den offensiva spelidén. I teorin låter det självklart kul att Svensson/Ericsson lägger smörpassar från en central position, strax bakom toppforwarden, men i många matcher ser jag bara en massa tjongbollar från backlinjen, och med sådant spel vill man ju ha en Hasse Berggren-typ som offensiv mittfältare/defensiv forward. Någon som kan hålla i och släppa tillbaka, samtidigt som den andra forwarden försöker trycka tillbaka motståndarnas backlinje.

Det är möjligt att FAQ:en fylls på efter hand.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: