tisdag, januari 13, 2009

Vilka är bögar?

Ekwall har hamnat i blåsväder. Någon damfotbollsklubb i Los Angeles vill tydligen köpa Umeås brasilianska stjärna Marta, men hon vägrar flytta om inte den mindre kända lagkamraten Johanna Frisk också köps. Oprofessionellt tycker Ekwall, och insinuerar samtidigt att de båda spelarna är ett par. Frisk dementerar dock förhållandet i Aftonbladet och Laul anser därför att Ekwall ska plocka fram bevis för att Marta och Frisk är tillsammans.

Till att börja med har Ekwall självklart rätt i att Los Angeles knappast skulle köpt Frisk om inte Marta krävde det, och det kunde gott och väl Aftonbladets tyckare tagit upp själva, utan att använda Ekwalls blogg som täckmantel. Samtidigt hade jag själv alla gånger låtit kärlek gå före pengar så utifrån den synvinkeln ligger sympatierna hos Marta/Frisk, förutsatt att de verkligen är ett kärlekspar då. Slutligen har Marta/Frisk all rätt att hålla sin sexualitet för sig själva.

Om media ändå ska rota i kända människors sexuella läggning tycker jag att det vore mer intressant att få information om vilka manliga fotbollsspelare som är bögar. För till skillnad från damfotbollen, där åtminstone Pia Sundhage länge har varit öppet lesbisk, har så vitt jag minns aldrig någon manlig elitfotbollsspelare i det här landet kommit ut ur garderoben.

Eller varför skulle man inte kunna spekulera i vilka sportjournalister som är bögar? Utvecklingen från bildbyline via bloggar till egna webtv-shower går i rasande takt, och många verkar göra allt för att profilera sig så mycket som möjligt och därmed skapa ett allmänintresse kring sin person. Så som Laul och Ekwall gnabbas fram och tillbaka skulle man mycket väl kunna tänka sig att de är lite småtända på varandra. Ekwall är ju intresserad av mode också = bögigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Bögsex sa...

Varför är det så mycket lesbiksa tjejer inom fotbollen? Jo, för att pojkflickor söker sig till det maskulina. Varför är det så många bögar inom showbiz? Jo, för att flickpojkar söker sig till det feminina (som showbiz är).

Maskulina pojkar brukar sällan vara bögar. Därför är det svårt att hitta sådana i herrfotbollen. det är nog bara förre Elfsborgan Andreas Augustsson som jag känner till är homosexuell inom herrfotbollen.

Pelle sa...

Jösses vilka fördomar!

"Bögsex" har nog inte så värst mkt erfarenhet på området. Vari ligger det feminina i det du kallar showbiz? Och varifrån har du fått att inte maskulina män är gay?!

Å andra sidan, vad spelar det för roll om folk är homo eller inte?

Anonym sa...

Lurigt att Augustssons flickvän just nu är gravid...hur förklarar man det tro?

Däremot har jag hört att Bjärsmyr och Wernbloom brukar ha en del heta nätter ihop.

Gary Murray sa...

En som borde ta steget ut ur garderoben är Daniel Alexandersson.

Curt Hennig sa...

Jag är ju inom det man kan kalla showbiz och jag känner inte till några bögar. Nu finns det ju avarter av showbiz som jag inte har att göra med så som schlager och musikaler där många är homofiler. Oftast är dessa personer egentligen totalt omusikaliska och använder sin karriär för lobbying.

De flesta manliga inom min bransch blir musiker eller skådespelare av främst två anledningar. 1) Man kan tjäna stora pengar 2) Man får ligga med mycket brudar. Så teorin om bögar inom showbiz går bort.

Jag tror det finns en del homos inom fotbollen ändå. Ljungberg verkar ju misstänkt och en f.d. elfsborgare som numera befinner sig i baguettens hemland likaså.

Anonym sa...

Är det något som är showbiz så är det väl fotboll