söndag, januari 11, 2009

Vad det egentligen handlar om

Jag är medveten om att jag pratar mot mig själv då jag vid tidigare tillfällen har liknat fotbollsspelare med kulturpersonligheter, som gör människor glada och därför är viktiga i vårt samhälle, men egentligen är det inte lönerna i sig som är det intressanta. Exceptionell talang inom ett kreativt område ska givetvis belönas, även om jag personligen långt ifrån ser pengar som det enda uppskattningsbeviset här i världen. Det tragiska är att Anders Svensson inte inser hur lyckligt lottad han är, när han nu hävdar att pengarna i allsvenskan är dåliga, och när han tidigare har beklagat sig över Elfsborgs publiksiffror, Sveriges skattetryck och liknande.

På sätt och vis är det befriande att höra någon som skiter i att snacka om "utmaningar" och annat trams, när de vill motivera varför de flyttar till ett medeltidsland, men det innebär inte att Svenssons strävan efter ett liv i lyx, och oförmåga att nöja sig med det han har, kan anses vara sund. Hur man än vänder och vrider på det är han, och alla andra professionella fotbollsspelare, jävligt privilegierade som i ett antal år kan tjäna mycket pengar på någonting som de flesta ser som en lek. Svensson har haft en lång karriär och för honom borde det vara hög tid att börja njuta av den nu.

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

luiga sa...

Hur kan du vara så säker på att Anders inte inser hur lyckligt lottad han är? Det tror jag säkert han är, annars är han ju både blind och döv. Att han förhandlar om sitt kontrakt pekar ju mer på att han vet sina kvalitéer. Elfsborg är väl inte tvingade av lagen att behålla honom? Han har all rätt att gapa efter lite till om möjligheten skulle dyka upp. Jag tycker snarare det är trångsynt av dig att tro att fotbollspelare lever under något slags annat ideal än alla andra lönetagare i detta land. Att tycka att de har någon slags lojalitetsskyldighet till sin moderklubb är egoistiskt av fans som tror att världen kretsar kring deras eget lag. Det är Elfsborg vi pratar om, inte Byttorp. Fotboll är spelarnas jobb, de gör det inte för skojs skull även om det är en bonus att ha ett roligt jobb. Varför har inte de rätt att byta upp sig om ett bättre erbjudande står för dörren när alla andra lönetagare har det?

Röd Guling sa...

Rätt och rätt ... Jag vet egentligen inte vad jag ska svara på din kommentar, för allt det här handlar mer om värderingar än någonting annat. I tre inlägg har jag lagt fram min ståndpunkt och det får räcka så tills Anders gnäller nästa gång.