fredag, januari 04, 2008

Hotad av främmande makt

Vid åtskilliga tillfällen har kapitalet erbjudit mig stora summor pengar för att sälja koden bakom "the tranzlator system", scriptet som automatiskt översätter denna blogg till det språk som talas i det land som läsaren befinner sig. Mitt standardsvar går ut på att det är Ingemars program och att han naturligtvis själv bestämmer vad han vill göra med det. Jag har emellertid alltid vidarebefordrat deras erbjudanden till Ingemar, men han tackar alltid nej då han en gång programmerade koden åt mig som en vänskapspresent.

Nu är programmet avinstallerat, ty jag har denna kväll blivit hotad av agenter från en främmande makt som inte vill att scriptet ska spridas vidare. Mot bakgrund av deras aggressiva förhandlingsteknik var valet tämligen enkelt, för trots att Ingemars kod var genialisk genererade den ändå förhållandevis lite trafik från utlandet.

Jag kan bara spekulera kring deras motiv och min gissning är att de är rädda för att regimkritiska texter, skrivna på deras obskyra modersmål, ska kunna läsas av folk i utlandet.

Ni kan läsa mer om scriptet i följande länkar:
Ett tekniskt genombrott
Zlatan vs the tranzlator system

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synd. Jag har haft god nytta av denna översättningsfunktion då jag reser mycket till världens olika länder.

Fotbollsnördar 2:a halvlek sa...

Jag vill läsa din blogg på svenska även när jag är i Nordafrika. Och mitt gamla hemland har 4 olika språk så det blev bara kaos sist jag var där o försökte läsa din blogg.