fredag, januari 04, 2008

Trafficking

Dansk press hävdar idag att Bröndby vill värva Stefan Ishizaki, och många gulingar har hjärtat i halsgropen. Dumt tycker jag.

Jag har inte räknat med att Ishi ska förlänga kontraktet som sträcker sig över denna säsong. Däremot hoppas jag innerligt att Elfsborg inte släpper honom till ett danskt bottenlag för kaffepengar just nu, när ingen rimlig ersättare är i sikte. I så fall ser jag hellre att han spelar av kontraktet och går som Bosman så att vi har gott om tid att söka efter en ersättare inför säsongen 2009. Ishi var sett till kvaliteten en billig värvning och har säkert redan betalat tillbaka övergångssumman och mer därtill. Att spelarmarknaden numera liknas vid någon slags jävla aktiespekulation, mer än om sportsliga investeringar syftandes till att förstärka laget, känns också som en sund anledning till att vägra sälja. Begreppet flerårskontrakt blir till slut tramsigt om det finns en oskriven regel som säger att spelaren måste säljas till varje pris och till vilket skitlag som helst innan kontraktslut:

"Vi har idag värvat spelare X. Kontraktet sträcker sig över tre år, men för att få tillbaka åtminstone en liten del av pengarna som vi har lagt ut säljs han nog i god tid innan kontraktslut. Räkna därför inte med mer än högst två säsonger för X i gulsvart tröja."

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

blå guling sa...

hur kan du påstå att flerårskontrakt blir tramsigt?
Enligt din teori stannar ju en 3-års sign i 2 år, en 4-års sign i 3 år, o.s.v.
Alltså spelar ju längden på kontraktet en stor roll.

Kjell Ericson sa...

Hjälp oss backa upp appellen Utrota trafficking! på namninsamlingen: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1715. Skriv in ditt namn och bostadsort i fälten till höger! Klicka på “skriv under”. Det är allt!

Stor uppslutning skall locka fler kändisar och politiker att stödja Insamlingsstiftelsen Människohandelns Offer på hemsidan; http://www.imoff.se/ med sina namn. Ju fler vi blir desto större sannolikhet att media presenterar insamlingen som en nyhet för en större allmänhet. Sedan håller vi tummarna för att den givmilda delen också sätter in en slant. Den kommer att gå “så rakt som möjligt” till en konkret åtgärd för offren.

Polisen i Västra Götaland, Soroptimisterna, Vivi-Ann Nilsson; tidigare kommunalråd i Göteborg, Ingrid Schiöler stödjer projektet och fler kommer. Vi anlitar samma företag som hjälper Nordens Ark att samla in pengar.

Kopiera gärna texten och vidarebefordra till så många du vill.

Stort tack på förhand!
Kjell Ericson
Ordf

PS. Ingen epidemi, olycka, gräshopssvärm eller annan farsot kommer att hemsöka dig eller din familj om du glömmer att tipsa minst 25 mottagare och på det sättet förvägrar dem möjligheten att känna generositetens sötma. DS.