söndag, januari 06, 2008

Carolina Klüfts gata

Smålandsposten skriver idag att en lokal moderatdåre i Växjö vill uppkalla en gata efter Carolina Klüft. "Carros väg" låter bra, tycker kommunalrådet Bo Frank:

"Det är ett arbetsnamn. Vi har inte pratat med Carolina än. Vi har en märklig policy i kommunen att vi inte ska döpa efter levande personer, men det tycker jag att vi kan. Därför är Carros väg ett passande namn."

En sosse opponerar sig dock:

"Byggnadsnämnden är tveksamma att döpa efter levande. Det blir ett tungt ansvar att ha en väg döpt efter sig när man är i livet" säger Charlotta Svanberg, vice kommunalråd i Växjö kommun.

Jag måste hålla med sossen här. Att Klüft livet genom skulle förbli den äppelkäckt och hemskt outhärdliga människan som media har framställt henne som verkar orealistiskt. Vad händer när minsta lilla skandal uppdagas? Ska de byta namn på gatan igen då?

Det finns massvis av exempel på människor som har framställts som helgon i media och sedan har fallit hårt, med tårdrypande konsekvenser. Minns Joakim Hillson och lär er någonting. Han ansågs vara en djupare och mer allvarligt sinnad Per Gessle med sin "vacker utan spackel"-hit och spåddes en lysande framtid. Glorian föll dock snabbt när han togs för ringa narkotikainnehav och nu är det nog inte aktuellt med en Joakim Hillson-gata i Stockholm. Eller tänk på hur Dan Tillbergs karriär hade kunnat se ut om inte de där anklagelserna om sexuellt ofredande hade kommit emellan:Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: