onsdag, januari 16, 2008

Mathias Lühr på krigsstigen

För en vecka sedan missade som bekant Ishi, Holmén och Wiland planet från Houston till Costa Rica. Denna nyhet behandlades i de flesta medier på det sätt som sig bör, alltså på ett skämtsamt och humoristiskt vis. Nästan alla tyckte förvisso att missen var klantig men ändå mänsklig.

Expressens Mathias Lühr såg emellertid mycket allvarligt på det hela och gick till och med så långt som att ifrågasätta trions framtid i landslaget. Bland annat drog han till med den otroligt vågade gissningen att ingen av dem skulle vara aktuell för sommarens EM-trupp. Samma Lühr ansåg att Haglund skulle stänga av Daniel Alexandersson efter kapningen av Dixon, trots att tacklingen endast renderade i ett gult kort utan disciplinära förbundsåtgärder i efterhand.

Jag vet inte om Lührs trams är värt att kommentera. Resten av hans bevakning av landslagets turné har mest handlat om att han käkar lunch ihop med Wenström och Kåmark så det var väl nyhetstorka på Expressens redaktion. Egentligen räcker det att kolla in svarta listan och de texter som skrevs i samband med listningen av honom. De talar för sig själva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Tito sa...

Lühr skrev rätt roligt på sin blogg om att han hoppades att det skulle stå rätt på ljustavlorna när han skulle flyga hem. En rätt rolig passning faktiskt, jag skrattade gott.

Gillar egentligen inte Lühr någo vidare, men jag står bakom hans anledningar till att inte ställa upp på din intervju.