måndag, januari 07, 2008

Spridda skurar II

I flera veckor har jag "draftat" ett inlägg som avhandlar den stora frågan "vem ska vara lagkapten", utan att få till det riktigt. Istället ska jag dra iväg lite spridda skurar, av den typ som är vanlig bland mindre kulturella bloggar.

***

Alla tidningar skriver just nu om Charlotte Kalla-febern, men som genom ett trollslag har jag undvikit att bli drabbad. Någon på jobbet påstod vid frukostrasten att hon måste vara dopad men en annan sa att svenskar aldrig dopar sig så jag vet inte.

***

Jag har återigen förkastat ett samarbetserbjudande från kapitalet. Den här gången handlade det om ett standardiserat massutskick från ett privat spelbolag som vill fylla min blogg med en massa annonser som ingen vill se.

***

Halmstads Dusan Djuric åkte fast för rattfylla på nyårsdagen, efter att ha varit uppe på trottoaren och vänt. Ekwall gör i sin blogg skillnad på att ta bilen från en fest och att, som i Djuric fall, åka fast vid lunchtid dagen efter. Ingen vet väl i och för sig när (om) han slutade kröka, men den inte alltför höga promille-halten kan möjligen vittna om att han sov ruset av sig några timmar innan han satte sig vid ratten. Nu verkar det för övrigt som att Djuric äntligen "blir proffs" efter 15 år av rykten.

***

På tal om kröken har jag varit nykter i tre månader och två dagar nu. Det svåraste har varit att lära mig att skriva igen, men annars funkar det bra.

***

Kajsa Bergqvist lägger av och det är nog förnuftigt. Inför varje OS listar tidningarna potentiella medaljkandidater och man brukar då få intryck av att Sverige kommer att ta runt 15 guld, 20 silver och ett femtiotal bronsmedaljer. Sedan sitter man där med deras OS-bilagor och bockar av alla missade medaljer, allt guld som blev till sand. En omotiverad och otränad Kajsa Bergqvist, utan några resultat de senaste två åren, hade säkert också kvalat in på de där listorna. Ragnar Skanåker var ju exempelvis ett guldhopp tio OS i rad.

***

Fick just nu ett samtal från en gammal arbetskamrat som sitter och läser min blogg på arbetstid. Han ville visa sin uppskattning för inlägget "Så gör man många mål" som häromdagen lades upp under rubriken guldkorn till höger. Nytillkomna läsare kan även läsa om den digitala revolution som möjliggör denna bloggs existens.

***

En mycket känd mediafigur kommer troligen att bli svartlistad inom de närmaste dagarna. Lite synd, då jag tror att det hade kunnat bli ett intressant samtal. Det rödgula med Bella ligger dock fortfarande på is så tjata inte mer om det är ni snälla. Rätt som det är dyker det upp som en överraskning istället.

***

Som väntat blev det inte ens pallplats i den där tävlingen som behandlades för några dagar sedan. Tack ändå till er som röstade på mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte dags för det rödgula samtalet med Bella snart?

Anonym sa...

Nej, det blir inget.
När kommer svartlistningen av Bella?

Anonym sa...

När kommer frågorna? SJUKT!
vill ha de nu GÖTT!
Så SJUKT tråkigt att bara snickra hemma hela tiden. Spika mig i tummen GÖTT!

/Bella

Anonym sa...

Vad är nackdelen med att bli svartlistad av dig?

Hur märker man att man blivit svartlistad och på vilket sätt lider man skada av det?

Anonym sa...

Anonym 10:46>>
Hur man märker det m.m. vore väl bättre att fråga Carl XVI Gustaf eller Joakim Sjöhage eller
Mathias Lühr eller
Carl Bildt och Moderaterna eller
Treat eller
Anders Svensson eller
Linda Bengtzing eller
Linda Skugge eller
Peter Wahlbeck eller
Camilla Lundgren.

För att hamna på svarta listan krävs ett nej tack eller att jag inte får något svar på en intervjuförfrågan inom rimlig tid, för närvarande cirka en vecka. Enda möjligheten att bli bortplockad är att ställa upp på intervju.

Nu undrar jag bara när jag blir svartlistad.

/Herrljunga

Androgyn sa...

Bella Bögh för Lagkapten!