fredag, februari 29, 2008

Ledig fredag

Alldeles nyss damp posten ned och bland den en gratistidning som delas ut varje fredag, trots att jag inte vill ha den. Boråsnu heter den, men jag vet inte hur de har tänkt att man ska uttala namnet. Borråssnu ... Boråååsny ... Borossni ...?

Längst upp på framsidan finner jag en enkät, i vilken fyra människor svarar på frågan "vilket är ditt bästa tips mot sömnsvårigheter?"

Två av dem menar att varm mjölk är den bästa medicinen. En läser en bok eller tittar på TV tills hon blir trött, medan den fjärde, Olav Mathiesen från Borås, räknar andetagen när han inte kan sova. "När jag kommit upp mot 30 så somnar jag" säger gubben, enligt prao-eleven som har fått till uppgift att sammanställa spalten. Bedrövlig svenska, men ingen bryr sig om sådant nu för tiden.

Jag förvånas över att ingen nämnde den avgjort bästa metoden, nämligen att surfa in på Mathias Lührs blogg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Om man går in på denna bloggen är väl risken snarare att man dör.

Röd Guling sa...

Av intellektuell utmattning?

Anonym sa...

Rödgul röra är avgjort bästa läsningen i bloggvärlden. Inte ens en sorglig skepnad från väster kan tycka annat.
Kul samtal med Den Tokige, förresten!

Anonym sa...

Bara Ben 2500 personer om dagen trots att säsongen inte ens börjat...

Hur många läser era amatörbloggar?

Jag ytterliga ett par Boråsare?

Anonym sa...

bananer?

har ni spelat mot er själva?

ä inte ni gula?

Röd Guling sa...

anonym 15:11 - Jag har ingenting att bevisa när det gäller språklig begåvning och jag tänker heller inte gå in i debatt angående baraben just nu, men vi kan slå fast två saker:

1. Besökarantal är inte ett mått på kvalitet.

2. Jag klarar mig utmärkt utan fjortisar som sitter och trycker F5 dagarna i ända och skriver "Go röding!!!" så fort någonting nytt postas, som om det vore en chat de bevakade. Den typen av människor orkar inte läsa min typ av texter ändå, så det kvittar fullständigt för mig. Det här är ju som du säger en amatatörblogg som jag inte tjänar en spänn på och aldrig heller kommer att sälja ut till knäckebröd, canal+ och liknande.

Anonym sa...

varför jämföra en lokal skvallersida med en blogg?

/Roffe