tisdag, februari 03, 2009

Aftonbladets stora bloggpris saknar trovärdighet

Aftonbladet delade igår ut "Stora bloggpriset" som bland annat innehåller en kategori för sportbloggar. Då jag inte ens var nominerad antar jag att de ser mig som någonting mycket större och mer sofistikerat än en simpel sportbloggare. Vann gjorde istället Marcus Birro på Expressen. Anmärkningsvärt var för övrigt att Baraben var den enda av de fem nominerade som inte huserar på en dagstidning. Det är ju inte ens den bästa blävittbloggen utan mer en sportbloggarnas motsvarighet till Blondinbella.

Birro kan, till skillnad från de övriga i sällskapet, hantera en penna. Däremot är hans Italien-blogg på Expressen genuint ointressant, dessutom gör han ofrivillig parodi på konstnärskapet. Prettodetektorn lyser rött varje gång man läser något av hans inlägg.

Laul var min självklara vinnare bland de här alternativen. Han tycker dock att Henrik Rydström borde ha vunnit, men det känns bara som larvig falsk blygsamhet. Det enda speciella med Rydström är att han är en fotbollsspelare som har öppnat en bok. Som skribent är han inget märkvärdigt alls och även han ger ofta ett löjligt pretentiöst intryck, även om han är kul ibland.

Nej, egentligen är samtliga nominerade, utom Laul och möjligtvis den där HIF-bloggen som jag inte har läst, helt meningslösa. Därför blir även priset meningslöst och således funderar jag på att utse mig själv till 2008 års sanna bloggmästare. The real blog champion is me.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Surt, sa räven... ;.)

Vänsterdojjan sa...

Varför denna förkärlek till Laul?

bara ben sa...

SUUUUUUUUUUUUUUURT sa RÖÖÖÖÖÖÖÖVEN

Röd Guling sa...

Vänsterdojjan: Jag tycker att hans blogg är underhållande, i alla fall när han håller igång fejderna. Dessutom är han en av få sportjournalister som verkar hålla en viss distans till dem som han bevakar och inte slickar en massa röv.

Bruce Banner sa...

Tack för berömmet dude!

Vänsterdojjan sa...

Jag får intrycket av att han inte får vara med att slicka röv, men att han i media framställer det som att han håller distans.
Aftonbladet och dess reportrar i stort har dock ett värde, något som Expressen saknar.

feldgrau sa...

Det luktar avundsjuka här?