tisdag, februari 24, 2009

Elfsborgs nya hemsida

För det första måste jag säga att den nya hemsidan ser ut som ett tv-spel, vilket inte är positivt. Grafiskt påminner den om tiden då folk bytte ut sina gamla telefonmodem mot fast uppkoppling. Plötsligt kunde man börja använda grafik på nätet, när det inte längre tog en kvart att ladda in en bild. I samma veva började varenda snubbe experimentera med Photoshop och leka webdesigner. Jag får sådana sena 90-talsvibbar när jag spanar in nya Elfsborg.se, att en fjortis har lekt för mycket med Photoshop, ivrigt påhejad av lekfarbrorn Göran Lohne: "Det där ser coolt ut - härligt!" Så vitt jag vet är det ändå minst fem år sedan som trenden började gå åt överskådlighet och stilrenhet igen.

Nu är ju inte denna blogg heller något grafiskt mästerverk, men å andra sidan lyfter sig texterna, innehållet, över mängden. Även på Elfsborg.se avgör innehållet om den nya hemsidan blir bättre eller lika usel som den gamla. Kommer de att fortsätta lägga ut textproduktionen på Samhall? Kommer de att fortsätta prioritera rent dravel framför relevant och aktuell information? Är det tänkt att den nya tv-studion ska producera seriöst material, eller blir det en lekstuga åt Lohne? I dagsläget kan dessa frågor inte besvaras. Textmässigt har de lagt upp spelarpresentationer som är kul att läsa en gång, ett kåseri av Kjell Dabrowski som förvisso var välskrivet men som jag kunde ha varit utan och ... ja, inte mycket mer. Att stort fokus ligger på rörlig bild är nog i och för sig bra för alla parter och på så vis kanske hemsidan äntligen kommer att fylla en funktion.

Stefan Osla har ytterligare relevanta synpunkter i sin blogg.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 kommentarer:

Oslagbar Gul sa...

TV-spel.. där har vi det..

Semlan sa...

Haha, det ser faktiskt ut som ett dataspel! Det här var inte vackert.

The White Boy sa...

1. Installer microsoft silverlight
2. Trasig i senaste Firefox
3. Ljud? Vem i helvete har ljud som autouppspelande ljud på en hemsida?
4. Autouppspleande video också...
5. Vem i helvete gör förstasidan 3 mil lång när det är typ standardinnehåll de första 5 skärmarna
6. Korrläs, korrläs, korrläs och när det är gjort... korrläs igen
7. I tävlingen "min site ska använda så mycket bandbredd som möjligt per sidvisning" så ingår det att ha samma skitinformation som förstasidan 5 skärmar ned.

FAAAAAAAAAAAAAN!