lördag, februari 07, 2009

Onlinerapport: Elfsborg vs Kommunal

Härmed öppnas rapportinlägget. Matchen startar ca 12.45 och jag kommer att skriva nedifrån och upp.

Vi spelar på övertid nu och där blåser domaren av matchen. 3-1 till Kommunal är ju givetvis ingen höjdare för Elfsborgs del. Godkänd insats av webtv-produktionen dock, men försök få upp en klocka i bild nästa gång.

Elfsborg har ryckt upp sig de senaste fem-tio minuterna, men det står 3-1 i röven så det vore väl konstigt om Kommunal gav allt i det här läget. Nyss var det lite kalabalik i Kommunals straffområde efter hörna, men ingen gul lyckades peta in bollen.

Nordmark blir av med bollen i straffområdet utan att domaren blåser. En kommunalback plockar upp bollen med handen = indirekt frispark ett par meter från mållinjen. Bella skjuter, men Kommunal har hela laget på linjen och inte ens Bella hittar någon lucka.

Nu vet jag inte vad som händer. Blir det indirekt frispark i Kommunals straffområde? Ja, det verkar så.

Fint spel av Kommunal. Mobaeck har matchen igenom haft problem med vem det nu är som är till vänster på Kommunals mittfält. Inlägg slås mot forward som skarvar direkt, men Hassan räddar.

Nu åker Kurbegovic ut. Andra gula kortet för samma regelbrott, alltså taktisk frispark när Kommunal har kontringsläge. Elfsborg får dock sätta in en ersättare, eftersom det bara är träningsmatch. Lustigt nog väljer Haglund att sätta in Nordmark igen!!!

33 minuter är spelade. (Kameramannen zoomar in resultattavlan då och då.)

Mycket farlig chans för Elfsborg. Mobaeck och nyinsatte Svedberg spelar fram Ericsson som får oväntat gott om utrymme i straffområdet. Tyvärr får han inte till bollmottagningen så avslutet blir dåligt.

Den helt osynlige Nordmark ersätts av Henrik Svedberg som jag har för mig var med mot Ängelholm i cupen.

Jag fattar inte riktigt hur Elfsborg spelar nu. Både Keene och Bella ser ut att gå centralt, så uppställningen påminner lite om hur den såg ut med Holmén i laget, alltså med tre centrala mittfältare, en till höger och ingen till vänster. Jag gillar inte det alls.

Bra sekvens på vår högerflank, när Mobaeck samarbetar med Nordmark. Hörna blir det, lång sådan, men även den utan resultat.

Kurbegovic har vid några tillfällen tagit offensiva löpningar och skapat yta åt sig själv och andra, men tyvärr har han inte riktigt varit vän med bollen när den har kommit.

Det är svårt att säga någonting om de tre insläppta. Målen känns mycket som tillfälligheter, samtidigt som vi inte brukar släppa in så många.

Mål!!! Det såg ut som att Elfsborg var på väg tillbaka i några minuter, men istället kontrar Kommunal in 3-1. Holmkvist igen, serverad av Christoffer Andersson.

Bella och Martin E inleder ett samarbete som mynnar ut i ett inlägg som Keene sånär kan nicka in. Bra spel av Bella framförallt.

Mål!!! Tyvärr gör Kommunal mål så fort Bella blir inbytt. Frispark från vänster, skarv och svårt att försvara sig mot. Kommunal är det klart bättre laget sedan slutet på första så det är inte orättvist att de har vänt matchen.

Men nu blir det Bella-show! Joel Johansson går ut och ersätts av favoriten. Även Kommunal byter in någon vid namn Kuri eller liknande.

Jag tycker ändå att bonnen har ryckt upp sig jämfört med förra året, speciellt nu när jag kan se bilden hela tiden. Han utnyttjar dötiden i matchen till att prata om värvningar, skadeläget etc. Det är bra. Det finns ingen mening i att kommentera varje pass.

Jag reserverar mig för eventuella stavfel av namnen i Kommunal. Keene försöker fixa en straff i duell med Kommunal-back, men det ser för billigt ut.

Kommunal får direkt efter avspark ett bra frisparksläge till vänster om Hassans straffområde. Tamboura skjuter 40 meter över.

Mål!!! Mycket snyggt kombinationsspel av Kommunal utanför vårt straffområde leder till att Tobias Holmkvist, via instick från Makondele, kan chippa bollen över en chanslös Hassan. Rättvist med 1-1 tycker jag nog.

Kommunal har fört andra halvlek inledningsvis men nu skapade vi en hörna i alla fall. Den slås dock svagt så att bollen kan nickas undan av backlinjen.

Kommunals Andreas Landgren får matchens andra gula kort när han kapar Joel Johansson på Elfsborgs planhalva.

Kommunal sätter tryck direkt och Hassan tvingas avvärja ett par inlägg.

Matchen är igång igen. Inga byten gjorda.

Halvtid: Det har varit extremt svårt att följa matchen då jag hela tiden tvingas växla mellan web-tv:n och fönstret som jag skriver i. Nu har jag dock löst problemet inför andra halvlek genom att koppla upp Harahktes laptop.
Det är en ganska jämn match mellan två inte helt ordinarie lag. Elfsborg har haft mer boll men Kommunal har bra kontringar och känns inte ofarliga. Passningskvaliteten är inte på topp i något av lagen, men Martin Ericsson har som sagt visat att han kommer att bli viktig för oss. För att vara i början av februari är det en helt okej match.

Domaren har blåst av. Jag tar en rökpaus nu och återkommer strax med halvtidsanalys.

Kommunal skapar matchens farligaste målchans (utöver målet) då Erik Sundin är helt ren med Hassan. Vår målvakt gör en fantastisk räddning. På den efterföljande hörnan är det återigen farligt. Innan dessa sekvenser hade Elfsborg ett bra anfall då Martin E återigen briljerade med precisa instick, men det som ser mest lovande ut är att han ser rapp ut i steget. Jag hade för mig att han var en ganska seg spelare när han var i ICA.

Jag tycker att Elfsborg ser så kompakta ut som man kan önska. Det är svårt för Kommunal att komma fram till chanser och de har i princip bara fått iväg långskott. Å andra sidan har inte heller Elfsborg skapat så mycket den senaste kvarten. Nyss blev återigen Keene avblåst av oförklarlig anledning när en Kommunalback halkade. Möjligtvis var det offside, men det går inte att avgöra via den här websändningen.

Det är lite irriterande att de inte har lagt upp någon klocka i bild, men det borde väl vara ungefär tio minuter kvar av första nu. Matchen har blivit segare och jag behöver röka så domaren kan lika gärna blåsa av nu.

Kommunal vaskar fram en resultatlös hörna när det inte händer så mycket övrigt i matchen.

Elfsborg är det spelförande laget men Kommunal kontrar snabbt och har varit nära att skapa farligheter några gånger.

Kurbegovic drar på sig matchens första gula kort för taktisk frispark när Kommunal försöker kontra.

Det är ganska korta anfall från båda lagen och tempot är fortfarande ganska högt. Däremot är det väl inget skönspel direkt. Alldeles nyss slogs en tjongboll från backlinjen ända upp till Keene som elegant tog ned och sköt strax över.

Martin Ericsson kommer att bli nyttig. Han är inblandad i det mesta av Elfsborgs spel framåt.

Bonnen är verkligen en bedrövlig kommentator. "Här kommer Helsingborg då å så åååå bra spelat å så mycket bra men ja". Helt omöjligt att skriva i det här fönstret och samtidigt ha någon koll på vad som händer i matchen.

Jag glömde Kurbegovic när jag drog startelvan tidigare. Han spelade inledningsvis mittback men har nu bytt plats med Översjö.

Marcus Översjö gör så vitt jag vet A-lagsdebut i Elfsborg när Avdic tvingas byta. Oklart vad det rör sig om för skada.

Tamboura, den oborstade ytterbacken i Kommunal, drar på ett långskott som avslutar en hörnsekvens på vår planhalva. Bra räddning av Hassan. Elfsborg kontrar och skapar nästan en halvchans om man nu kan uttrycka sig så. Haglund räknar ju chanser så i och för sig, det vet ni.

Joel Johansson spelar till vänster som utgångspunkt, och inte Keene som jag skrev nyss. Byt plats på dem alltså.

Mycket vackert spel av Elfsborg. Martin Ericsson hittar via snett inåt bakåt-pass Avdic centralt som nästan träffar krysset. Bollen går över dock.

Keene och Normark har flankerna. Martin E har börjat bra och hittat fina ytor ut till främst Keene på vänsterkanten.

Kommunal skapar sin första målchans. Hyfsat spel fram till forward som drar till på volley. Bra räddning av Hassan.

Keene river sig loss i friläge och vinner duellen mot målvakten. 2-0 trodde jag, men av någon anledning är Keene avblåst för någonting. Det har knappt gått tio minuter av matchen.

Avdic och Helgi verkar spela centralt, medan Ericsson är släpande forward bakom JJ.

Mål!!! Joel Johansson gör mål precis när jag ska säga att tempot är hyfsat inledningsvis. JJ nickar in bollen på inlägg från högerkanten. Vem som slog det kan jag inte se och bonnen säger inget heller.

Elfsborg driver upp bollen på vänsterflanken och slår inlägg genom Florén tror jag. Ericsson avslutar tamt rakt på målisen.

Matchen är igång. De har ingen klocka i bild men Kommunal får en frispark som blir resultatlös.

Startelvan: Hassan, Floren, Helgi, Martin E, Mobaeck, Lucic, Nordmark, Keene, Joel Johansson och Avdic. Var är Bella?!?!

3 kvar: Å nej .... Inte bonnen. "Dä sa bli mycke intressant å se" har han sagt tio gånger på en minut nu.

5 kvar: Nu vet jag inte om bilden har fryst eller om de helt enkelt väljer att resultattavlan ligga ute fem minuter i sträck. Nej, nu zoomade de in den tillresta Helsingborgsklacken. De ser ut att vara ett 30-tal.

10 kvar: Spelarna har gått in i omklädningsrummen. Alldeles nyss harklade sig någon i en mikrofon, men det gick inte att avgöra vem.

Reflektion: Jag hade glömt hur liten bilden är och hur dålig upplösning sändningen har. Det blir inte lätt att se vem som är vem så låt oss innerligt hoppas att de har en kommentator som har koll på läget och kan göra sig förstådd.

15 kvar: Nu är det bild! Kommunalarbetarna står och trixar till varandra medan de flesta Elfsborgarna befinner sig utanför bild.

19 kvar: Nu buffrar spelaren igång. Fram kommer ett meddelande i vit text, "No signal input", mot svart bakgrund. Är det här Deja Vu?

20 minuter kvar: Mest intressant just nu är frågan om tekniken kommer att funka. Ett par av förra årets websändningar var ju mer eller mindre katastrofala varav en fick avbrytas helt.

25 minuter till avspark: Matchen verkar blåsas igång 13.00 ser jag nu. Det är websändningen som startar 12.45, om tio minuter alltså.

Trekvart innan matchstart: Jag ska hämta en pizza nu och äta den innan det kör igång. Några startelvor har ännu inte blivit officiella vad jag vet så vi ligger lite lågt med det. Enligt BT har Elfsborg hela elva spelare borta. Bella är dock frisk och borde därför starta om Elfsborg vill att proletariatets hemmamatchbojkott ska upphöra.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

9 kommentarer:

Niklas Gustafsson sa...

Om du klickar på pilen som pekar snett uppåt i högerkant av bilden så får du upp sändningen i helskärm.

Röd Guling sa...

Jo, men hur ska jag kunna skriva då? Dessutom var upplösningen väldigt dålig i helskärm, men det såg bättre ut på Harahktes laptop när man kollade en bit ifrån.

Anonym sa...

Tack Röd Guling för rapporterna. Hög klass.

Anonym sa...

Är Bella allsvenskans bäst betalde bänknötare?

Anonym sa...

Vem mötte bönderna från borås? Jag trodde dom blev överkörda av HIF men tydligen så var det ett gäng kommunalare så ni har en del att jobba på...

Masse sa...

Du skriver ett helt inlägg där du konsekvent benämner HIF som "kommunal" eftersom Helsingborgs kommun gick in som borgenär för ett lån för 8 år sedan?

Så fruktansvärt pinsamt. Du kan skriva men väljer självmant att dra ner bloggens nivå, ett fullkomligt idiotiskt drag.

Vänsterdojjan sa...

Masse: jag tycker det är ett alldeles lysande namn på HIF, både hjärta och smärta.
RG: lysande och tack!

Anonym sa...

Bra rapportering, men skriv uppifrån och ner nästa gång så man kan lyssna på det i ReadSpeaker utan att det spännande slutet avslöjas först.

Anonym sa...

Herregud!
Skaffa ett liv... eller en flickvän/pojkvän kanske...