fredag, februari 06, 2009

Rune Lundblads blogg

Mörka moln tonar upp sig på min himmel. Ni kommer att veta mer inom de närmaste dagarna, men jag befinner mig i en fas då jag söker trygghet, identifikation och kontroll. Därför hände det sig häromdagen att jag återigen knappade in google, för att om möjligt bringa ljus på mysteriet Rune Lundblad. Vem är mannen som sedan 2005 har skickat insändare till denna blogg? Vi vet ju egentligen inte mycket om honom. Vi vet att han är pensionerad pastor, att hans dator är kopplad till ett telefonmodem samt att han jobbar ideellt med att ta hand om värstingungdomar, men det är ungefär allt.

Jag fann en blogg publicerad av Rune Lundblad, pensionerad folkskollärare. Den verkade misstänkt, läs exempelvis det här stycket om Jesus:

"Jesus säger om den onde som försöker dra människorna bort från Gud att han bara har kommit för att döda slakta och förgöra. Han är en tjuv och lögnare. Det är så du kan känna igen honom. Du känner igen honom genom det han ropar ut genom ord och handling. Döda, hata, förgör, utplåna. Jesus säger däremot: Jag har kommit för att ni ska ha liv, liv i överflöd. Älska era medmänniskor, till och med era fiender. Stå inte emot en oförrätt, förlåt varandra, såsom jag har förlåtit er ska ni också förlåta."

Tyvärr förnekade denne Rune Lundblad allt samröre med vår:

"Jag är inte pastor Rune Lundblad. Jag är folskollärare Rune Lundblad och lokalpredikant inom Metodistkyrkan. Jag har inte skrivit några insändare."

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kanske är Rune Lundblad som är Mr Krona?