tisdag, februari 24, 2009

Andra halvlek dårå

Nu klipper jag och klistrar från kommentar så att stavningen blir rätt: Wanderson Do Carmo heter snubben som filmade till sig frisparken som föranledde 1-0 och sedan satte 2-0 snyggt i Hassans bortre kryss. Han (Wanderson Do Carmo) är duktig, men med ett tryggt målvaktsspel hade det inte stått 2-0 i arslet.

Men Lohne säger ju Handerso Dakarma!!! Hur ska vi ha det?

Bella har gått ut (dumt) och Keene har kommit in. GAIS-publiken buar åt Keene när han får bollen. Det beror på att GAIS lånade honom från Portsmouth en säsong men inte hade råd att köpa loss honom.

Mycket slarv från båda lagen inledningsvis. Anders klantade exempelvis bort ett bra frisparksläge nyss och startade på så sätt en GAIS-kontring. Han jobbade dock tillbaka bollen mot Landerson som återigen föll väldigt lätt. Vilda protester från läktarna.

Elfsborg kontrar snabbt genom Bajrami och några till på högerkanten. Emir krossar med precision mot en helt fristående Hult. Han får god tid på sig att ner och göra någonting vettigt, men inser nog inte det och skjuter svagt över på halvvolley. Rutin, rutin.

Liknande frisparksläge som när GAIS gjorde 1-0, men Bajrami drar direkt på mål med inåtskruvad vänsterfot. Tyvärr hamnar bollen över ribban. Bra läge och ett gott försök.

Elfsborg tar ut Sjöberg och sätter in Florén d.y som jag antar ska ha en offensiv roll. Det är möjligt att Hult går ner i backlinjen.

Mycket byten nu. Helgi ersätter Martin Ericsson som har varit blek. GAIS gör också byten om ni undrar.

Under tiden undrar någon hur jag i positiva ordalag kan tala om ett Stalins kulturarv. Jag föreslår att läsaren läser inlägget i fråga.

Den här matchen är inte någonting som jag går igång på direkt. 72 minuter spelade nu, inga målchanser. Kallt, mörkt och trist verkar det vara också.

Helgi Danielsson gör en nätt brytning, men publiken börjar vråla = gult kort.

Hälften av tiden har Lohne snackat om Marbella, Elfsborgs-magasin, studio Elfsborg, Elfsborgs-dagar och fan vet allt. Det händer således inte mycket i matchen.

När jag skriver att ingenting händer blir det spelavbrott. Anledningen är att någon GAIS-snubbe ramlade i straffområdet, vilket senare ledde till efterslängar och vansinniga publikvrål, med svordomar etc. Flera gula kort delas ut till spelare i båda lagen. Sedan slår Anders Svensson en mycket svag frispark i bra läge.

Mycket nära 2-1. Otroligt snyggt spel på ett tillslag, från backlinje via klack från Anders på mitten (tror det var han i alla fall) fram till Keene som frispelas. Han får dock en svår vinkel och målisen skär av fint.

Som helhet får man ändå säga att den här matchen påminner om något som Brutus the barber Beefcake är med i.

Jag fattar inte varför domaren inte blåser av. Harakhte har köpt semlor åt oss och det händer inte ett skit.

Nu blåste han = torsk igen. Tack för visat intresse.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Som gaisare som tyvärr får se matchen genom elfsborgs onlinetjänst, så känner jag mig obligerad att tycka att "gaisarna vrålar vid minsta kontakt" är lite överdrivet. Det kan väl knappast kallas någon publikpress på Valhalla.

Hur som helst, så har Elfsborg tveklöst ett av de bättre lagen i Allsvenskan, och därför är jag nöjd med GAIS prestation hittils, det nya tränarteamet övertygar mer och mer, både baserat på vad de sagt i intervjuer och vad de fått ut av GAIS spel.

Hoppas på att Gudjon kommer in i andra för atleterna och skapar något, han ska tydligen vara ett "fysiskt praktexemplar". Hm... Keenenostalgi... :D

Lycka till för er boråsidrottare I allsvenskan, förutom mot atleterna då...

_gaisare88

Anonym sa...

James whooo gick gratis. dock sa han vid sin sista match i grönsvart att om han skulle komma till AS så skulle de bli grönsvart. så va de. hoppas ni säljer honom snarast.

Anonym sa...

Observera att jag har översende med den kommunistika undetonen här. Hur hade ni egentligen tänkt hjälpa och "ge makt åt folket" genom att göra inget mindre än att centralisera makten hos en liten grupp människor i en centralstat... är väl inte så svårt att lista ut hur det slutar.

Skulle gärna vilja ser er försöka övertyga någon i östeuropa, vars land upplevt massmord på intellektuella och allmänt motstånd mot den internationella brottsorganisationen "bolshevismen" (bland annat finansierad delvis av vissa banker), att "Stalin" (att alla dessa kommunister antar dessa självvalda namn...) lämnade efter sig ett positivt kulturarv. Som en som har rötter i östeuropa så kan jag säga att även om det gick fram och tillbaka vem som verkligen hade makten i dessa system, så var den främsta efterlämningen tiotals miljoner mördade, hängandes från lyktstolpar, eller över skolbänkar efter den så kallade "rysska" revolutionen, för att summera... en massiv minskning av befolkningen, och särskilt mellanklassen.

Så, var kommunist och socialist om du vill (i slutändan så är det viktigaste folks medvetande om viktiga sakfrågor), men att skriva mycket positivt om stalin och bolshevism vet jag inte hur någon kan få för sig idag... utan att skämmas.

Ett så dyrt och galet socialt experiment kunde bara genomföras genom tvång, och jag kan inte tänka mig att det någon gång i framtiden heller kommer att kunna genomföras utan sådanna metoder.

Hoppas att du tillåter åsikter och diskussion... det gjorde dom visserligen långt ifrån alltid under bolshevismen... men det är ju ändå en politiskt lagd blogg.

Lästips: Homo Sovieticus

Anonym sa...

GAIS hade råd med Keene, men han trodde istället att Guld-Elfsborg skulle föra honom ut i Europa, nja sådär eller?, VALENCIA 4-EVER.
Ingen spelare hade fått ett sånt erbjudande från GAIS någonsin, men Keene valde helt enkelt FEL, GAIS ON..., lycka till i Borås.

Anonym sa...

Vad gäller Keene, så är väl hans val förståeligt. Vad som var mindre förståeligt under Elfsborgs kortvariga CL kampanj, var att de i princip prioriterade sightseeing framför matchen i Valencia. Åker man ner för att gå på sightseeing runt stadion istället för att fokusera på spelet, så vad annat kan man förvänta sig. Synd men sant... lär och gör om... Elfsborg var helt tagna av Valencia's storlek. Det är klart att Valencia inte spelar dåligt heller, skall tilläggas.