tisdag, februari 17, 2009

Något i stil med onlinerapport: IF Elfsborg vs Tjongeborg

Här öppnas ett inlägg som kommenterar kvällens match på ett eller annat sätt. Det blir ingen onlinerapport i vanlig mening, men det kommer att uppdateras under matchens gång. Jag vet inte varför, men jag känner för att skriva uppifrån och ned idag.

Bella startar = bra. Jag tippar 8-0 till Elfsborg.

Bajrami verkar spela i pyjamas.

0-1: Sjöhage springer loss på vänsterkanten och slår en passning snett inåt bakåt. Den ser först ut att gå fel, men Haynes tajmar upp sig och kan enkelt slå in bollen från straffpunkten. Ruskigt dåligt försvarsspel.

Elfsborg ställer upp med Hult, Helgi, Mobaeck, Nordmark och Bajrami på mittfältet. Om jag får bestämma ser det inte ut så i premiären.

Tjongeborg har gjort ett mål, men Elfsborg har runt 97% bollinnehav inledningsvis.

MEN FÖR HELVETE!!!! Elfsborg slår frispark på Tjongeborgs planhalva. Bella går upp i nickduell men faller efter en brutal tackling i ryggen. Det borde ha varit minst rött kort och straff där.

Här har vi ett exempel på hur viktigt små detaljer är för en matchs utgång. Hult bryter en boll i bra läge. Bella springer sig fri men den till synes enkla passningen slås femton meter fel i sidled. Bella hade gjort mål om han hade fått bollen där, men nu kommer ingen att minnas situationen.

Nu klagar Bonnen över Bellas mottagning, när han får en stenhård boll nästan i skrevet.

Mer än en halvtimme har spelats och Elfsborg har inte skapat en målchans. Fortfarande stort bollinnehav dock och Tjongeborg skapar naturligtvis inget heller.

Mål igen. Ett långskott räddas av Hassan till hörna. På den gör Tjongeborg 2-0 och det är Drugge som tjongar in den enligt Bonnen. Återigen passivt försvarsspel, för att uttrycka sig snällt.

Halvtid: Bedrövlig halvlek av Elfsborg. Tjongeborg har haft två chanser och gjort mål på dessa. Mobaeck hade en lös nick mot mål och det är det enda som Elfsborg har skapat. Gåfotboll och alldeles för dålig kvalitet på avgörande passningar.
Nu ska jag brygga en kanna kaffe, sedan får vi se om jag skriver något i andra. Jag hade inte tänkt att skriva så mycket som det ändå blev under första.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är bonnen?

Röd Guling sa...

Kommentatorn.

Anonym sa...

Vad heter kommentatorn?

Röd Guling sa...

Jag vet inte. Det här är femte matchen som jag har sett med honom som kommentator, men han har ännu inte sagt sitt namn.