söndag, juli 03, 2005

Formering av laget

Tråkarna kommer på besök på måndag och till den matchen är samtliga Svensöner tillgängliga. Haglund kommer med 85,76% säkerhet att formera laget så här:

-------------------H. Svensson------------------
Strömberg----Andersson----Sjöberg----Karlsson
Lill-Alex---A. Svensson---Samuelsson---Holmén
--------------Hasse-M. Svensson----------------

Ska jag våga mig på att formera en egen startelva? Vore inte ett sådant förslag likhetsställt med att jag gör anspråk på att veta bättre än Haglund? Anser jag mig kunnigare än en allsvensk tränare som dessutom följer spelarna dagligen? Nej, absolut inte. Därför ser jag ingen egentlig mening i att supportrar postar startelvor på diskussionsforum, sådana inlägg fyller ingen som helst funktion. Jag ska däremot lägga fram mina åsikter kring några av spelarna som är aktuella för startelva och inhopp. Det är en lekmans åsikter och ni får ta dem för vad de är.

Jag har tidigare ansett att Martin Strömberg inte håller måttet som högerback. Jag har till och med förespråkat reservmålvakten Abbas Hassan som ett bättre alternativ, ett förslag som rörde upp starka känslor på guligan.nu. I de senaste matcherna har Strömmingen emellertid spelat upp sig men jag tycker ändå att Martin Andersson ska flyttas ut till höger medan Joakim Alexandersson kamperar bredvid Kapten Sjöberg. Till vänster är Johan Karlsson given. Jag bryr mig inte om rösterna som vill ha in Andreas Nilssons vänsterfot, Karlsson är Sveriges bäste fotbollsspelare - punkt slut! Johan "Cruyff" Karlsson är spelaren som kan spela var som helst och alltid gör det hur bra som helst. Med tio Johan Karlsson på planen hade Elfsborg vunnit SM-guld varje år. Johan Karlsson har inte gjort en dålig match sedan han kom till Elfsborg. Att han inte är aktuell för landslaget är anmärkningsvärt.

Mittfältet är oerhört svårkomponerat. Jag gillar både Ilola och Mobaeck som antagligen ställs utanför laget på måndag. Ilola är med sina precisa crossbollar enligt mig en bättre fotbollsspelare än Samuelsson som har stora svårigheter med att slå den enklaste passning till rätt adress. Samuelsson är en spelare som skulle passa utmärkt på ICAs mittfält, en terränglöpare och marodör. Kanske är det ändå så att den typen av spelare behövs men jag föredrar ju konstnärer. När det är hugget som stucket mellan två spelare anser jag att den politiska åskådningen bör fälla avgörandet. Samuelsson kan mycket väl vara en inbiten socialist, hans enorma arbetskapacitet vittnar om det. Finländare har å andra sidan i regel inte mycket till övers för de röda. Kanske är det så Haglund resonerar när han allt som oftast väljer Samuelsson före Ilola, han följer ju spelarna varje dag och bör ha inblick i deras värderingar.

Att Mathias Svensson troligen går in i laget innebär att stjärnskottet Joakim Sjöhage blir bänkad. Om han inte används som yttermittfältare vill säga, Haglund antydde det i en intervju nyligen. I så fall vet jag inte vem som ska plockas från flankerna. Holmén lär vara given men det tycker jag att Lill-Alex bör vara också. Han har tillsammans med Johan Karlsson och Hasse varit Elfsborgs bästa spelare denna säsong.

Jag litar på att Haglund tar ut ett tillräckligt bra lag för att slå Tråkbollen hemma på måndag så egentligen var ju det här inlägget helt meningslöst.

Inga kommentarer: