tisdag, juli 19, 2005

In med Hassan!!! (matchrapport)

Kalmar FF - IF Elfsborg 1-1

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Så kan man sammanfatta matchen ur Elfsborgsögon. Tyvärr var det inte Tråkarna som stod för tråkandet den här gången utan vi ska vara jävligt glada för en poäng. Kalmar var riktigt bra medan vi var usla.

Kalmar hade en ny gubbe från Azerb ... Azerbajzj ... Azerbazdzjan eller något och precis som förra året då de hade köpt nytt blev nyförvärvet målskytt. Situationen uppstod när Martin Strömberg sjabblade bort bollen i ett av sina försök till offensiva raider. Så är det allt som oftast, han blir av med bollen alternativt överspelad och sedan har han mycket långt tillbaka då han är seg som fan. Kalmar fick således yta på deras vänsterkant och kunde slå in bollen till den nye gubben som elegant klackade in bollen förbi en överspelad Håkan Svensson. Strömberg var en katastrof och återigen vill jag höja en röst för Abbas Hassan som borde kunna göra ett minst lika bra/dåligt jobb på högerbacken. Annars skötte sig backlinjen godkänt matchen igenom. Tyvärr fick Sjöberg gå ut på grund av skada och utan honom lär det bli svårt att hänga med i toppen. Vi får hoppas att något av alla tips om nya backar har ett korn av sanning i sig.

I slutet av matchen hamnade en slumpboll perfekt vid Hasses fötter och han sköt behärskat bollen i nät. Det var mycket orättvist sett till spelet men Elfsborg saknade samtigt inte chanser. Holmén hade ett friläge i första som Wastå gjorde en bra räddning på, dessutom hade han ett fritt skottläge i straffområdet som han förvaltade genom att mycket svagt dra bollen över ribban. Holmén var liksom hans mittfältskamrater Anders Svensson och Magnus Samuelsson riktigt dåliga igår. Jag har aldrig sett Anders så blek. Han tappade mycket boll, slarvade i passningsspelet och verkade frustrerad. Lill-Alex kämpade och hade ett par halvfarliga skott från distans, godkänt betyg för honom. Hasse var bra i första halvlek men fick inte mycket att jobba på i andra på grund av Elfsborgs obefintliga spel. Det krävdes att en Kalmarback skarvade fram bollen till honom.

Efter målet tog faktiskt Elfsborg över och kunde med ännu mer tur avgjort matchen när Alex fick ett bra skottläge i straffområdet. Fotbollsguden tyckte nog ändå att det fick räcka och strax därpå blåste domaren av matchen. Skönt att Tråkarna är avklarade nu, fyra poäng mot dem är klart godkänt.

Inga kommentarer: