måndag, juli 04, 2005

Nu gäller det Kalmar!!!

Nanne Bergstrand måste vid sidan om Stefan Edberg vara Sveriges minst karismatiska person. Nanne verkar trivas med att vara en gråhårig farbror som ger tråkiga svar på journalisternas frågor, står för en tråkig spelidé och finner tillfredställelse i att tråka ut motståndarna.

Tråkarna är dock ett mycket bra lag och jag är lite rädd för den här matchen. Allt annat än tre poäng vore ett fruktansvärt antiklimax med tanke på inramningen och hypen.

Förra säsongen vann Kalmar med 1-0 på Ryavallen och den matchen var ett riktigt sömnpiller. Kalmar vinner ofta med just 1-0 och det vore katastrof om de återigen lyckades sätta en boll och sedan tråkade ut eleganterna.

Jag anser att det ibland vore motiverat att tillsätta en oberoende jurygrupp som bedömer de olika lagens underhållningsvärde i matcherna. Poäng kan sedan läggas till eller dras ifrån utifrån denna bedömning. Om Elfsborg exempelvis spelar vacker och fin boll ikväll men förlorar mot ett tråkigt Kalmar skulle Elfsborg kunna få två bonuspoäng för den goda viljans skull medan Kalmar får två minuspoäng. Det hade gett följande resultat i tabellen:

Elfsborg +2 poäng (Noll poäng för resultat, två poäng för artisteri.)
Kalmar +1 poäng (3 poäng för resultat, två minuspoäng för tråkeri.)

Elfsborgs officiella hemsida bekräftade förresten igår att Mathias Svensson är på planen när matchen blåses igång och således bör startelvan bli exakt den som jag till 85,76% säkerhet slog fast i gårdagens inlägg gällande formationer.

Heja Elfsborg!!!

Inga kommentarer: