måndag, juli 18, 2005

PL-back till Elfsborg?

Matchrapport från Kalmar-Elfsborg (1-1) kommer först imorgon men jag fick ännu ett intressant värvningstips så här på kvällskvisten. Den här gången är det Xerxes Svensson som mailar.

Tjenare Rödgul röra,

har läst din blog med mycket nöje. Har ett tips via bekantas bekanta att det är storvilt på gång.

En back som idag spelar i Premie League kan bli aktuell för Elfsborg. Han är ca 30 och har av och till varit aktuell för landslagsspel. Har inte kunnat få bekräftat om han har landslagsmeriter.

Det är två anledningar att han kan tänka sig att spela i Sverige: Hans fru (som är en f.d modell och sk.k Page 3-flicka) är en framgångsrik och driven affärskvinna som föder upp galopphästar. Tydligen har hon listat ut att det är en bra affärsidé att köpa svenska hästar, föda upp och träna dem i Sverige och sedan sälja i England. Hon har långt gångna planer på att köpa en svensk hästgård i västsverige (min källa tror att det är Brokvarn i Svenljunga). Dessutom har spelaren själv problem med knäna och därför är det tveksamt om han kan spela vidare i England med deras långa säsong och många matcher på dåliga planer. Enligt hans läkare är konstgräs snällare mot knäna och därför ligger Elfsborg bra till.

Men det är långt ifrån klart än. Som du förstår får han gå ner mycket i lön och mycket hänger på om hans fru verkligen flyttar sin verksamhet till Sverige. Det är ju en hel del tillstånd etc. som skall ordnas.

Vi får hålla tummarna!

X.S

Det låter riktigt intressant det där, Xerxes. Med tanke på Sjöbergs och Alexanderssons skadeproblem och Strömbergs katastrofala insats mot Kalmar idag måste en back värvas. Här tror jag att frugan är nyckeln till att affären ska gå i lås. Någon med ett fördelaktigt yttre och karisma bör charma henne riktigt ordentligt.

Inga kommentarer: