tisdag, mars 28, 2006

Aftonbladet är bättre än Expressen

Om Expressens allsvenska guide var ett skämt är Aftonbladets dito betydligt mer seriös. Det är faktiskt ljusår mellan de båda tidningarna och Expressen får jobba hårt i framtiden för att inte sjunka mot havets botten nu när deras flaggskepp Olof Lundh sänkte sig själv genom diverse klanterier.

Elfsborgs-guiden är inte mycket att säga om. Simon Bank har bra koll på Elfsborg. Han prickar dessutom in en logisk startelva även om det är möjligt att Hassan premiärspelar och att Ilola går in på mittfältet istället för Alexandersson men det vet troligen Bank också. Spelaromdömena är helt okej men jag tänker inte närmare gå in i detalj på vad som skrivs då jag anser att denna bilaga är köpvärd, till skillnad från Expressens. Banken tror att Elfsborg hamnar på fjärde plats till slut.

Lasse Sandlin tippar återigen Elfsborg som seriesegrare, precis som inför säsongen 2001 som jag tidigare har berättat. Det är kul. Favoriten Jennifer Wegerup visar återigen prov på god livssyn. Hon tror också på Elfsborg i år men har Malmö som slutlig vinnare före Djurgården. Även Laul tippar Elfsborg som trea men han har ICA före vilket tyder på viss brist på verklighetsuppfattning.

Peter Wennman får stå vid skampålen då han dels tippar Elfsborg som nia(!) men även håller ICA som favoriter. Dessutom tror han att Henke Larsson kommer att hinna med att göra 20 mål på högst 17 matcher. Seriöst? Nej. Åk tillbaka till England med dig.

Resten av skribenterna har åtminstone Elfsborg på övre halvan i sina tips och de flesta är överens om att härliga Elfsborg blir att räkna med i år.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: