lördag, februari 04, 2006

Matchrapport

Dagens träningsmatch hade alla förutsättningar att bli en underhållande föreställning - klarblå himmel, fint underlag och ett på pappret väldigt starkt Elfsborg. Det enda som ställde till det för min egen del var kylan, trots att jag hade dubbla byxor och tre tröjor på mig. Men match blev det, och som den värmde!

Redan från början visade Elfsborg vilket lag det var som skulle komma att styra spelet, och i inledningen av matchen fick Sjöhage en fin boll av Anders Svensson att jobba på. Tyvärr blev vinkeln för snäv och målet uteblev - den gången. Första halvlek fortsatte annars med småtrevligt spel från Elfsborgs sida där vissa halvchanser uppstod. Halmstad fick mestadels jaga boll de första 45 minuterna de fick inte igång ett eget spel, mycket tack vare Elfsborgs för dagen relativt säkra passningsspel. Om första halvlek imponerade, så imponerade andra halvlek ännu mer. I början av andra halvlek fick Sjöhage än en gång en boll att jobba på, denna gång från Holmén. När han kom fri mot en utrusande Conny Johansson i Halmstadsmålet gjorde han inget misstag, och rullade säkert och elegant in 1-0. Ett par minuter senare hade 19-åringen chans att utöka ledningen, men målvakten räddade friläget den gången. Elfsborg pressade på för ett 2-0-mål, och efter ett antal farliga målchanser av bland annat Jari Ilola, kom så 2-0 målet. Målet var en delikatess signerat Stefan Ishizaki, där han cirka 25 meter från mål avlossade ett skott som via stolpen gick in i mål. Otagbart. Elfsborg fortsatte att imponera och tio minuter från slutet blev nyförvärvet Emir Bajrami från Köping inbytt. Bajrami hade troligtvis sett och lärt från Ishizaki, för strax efter han blev inbytt gjorde han ett liknande mål som "Ishi", där han tog sig förbi ett antal Halmstadsspelare och sköt ett välplacerat skott som Johansson i Halmstadsmålet inte kunde rädda. Matchen slutade 3-0 och spelet bådar gott inför fortsättningen.

Elfsborg visade upp ett spel som imponerade från målvakt till anfall. Hassan hade inte mycket att göra, med de få tillfällen han fick agera, visade han upp säkerhet och pondus. Backlinjen skötte sig bra matchen igenom, och man såg tydligt att de lagt fokus på försvarsspelet under vintern. Elfsborg vann även mittfältskampen, där jag tycker att samtliga fyra Elfsborgsspelare imponerade, inte minst Stefan Ishizaki! Alla tre nyförvärv som premiärspelade på Borås arena idag skötte sig väldigt bra, och de kommer bli en stor tillgång för Magnus Haglund under de kommande åren. Om man ska hitta något att klaga på är det i så fall skärpan i avsluten, för 3-0 var något i underkant. Men en premiärmatch är alltid en premiärmatch, glöm inte det.