söndag, februari 19, 2006

Referat ersätts av filosofi

Om ni undrar vart matchreferatet från internmatchen har tagit vägen så kan jag meddela att det inte blir något för ingen av oss var där. Själv var jag upptagen med att umgås med den här planetens vackraste flicka och hon är tyvärr inte så värst intresserad av att gå på fotboll i februari. Det handlar om att prioritera och jag gjorde ett bra val. Dessutom gav det upphov till ett intressant filosofiskt diskussionsunderlag:

För ett tag sedan lyckades jag omedvetet reta upp en så kallad småborgerlig surgubbe i en helt vanlig webdebatt om ditten och datten. För att göra en lång historia kort ledde det till att han spydde galla över allmänna socialistiska värderingar och tyckte att jag var en idiot som inte respekterade honom och andra som frivilligt vill "jobba häcken av sig" för att skaffa sig "lite mervärde" här i livet. Jag svarade att jag inte hade tid att hänga på webforum och svara på hans provokationer då jag snart skulle träffa min flickvän och på så vis skaffa mig mervärde. Diskussionen avslutades tvärt.

Tänk om dessa herrar frivilligt valde att jobba lite mindre istället, typ åtta timmar per dag till att börja med, och sedan utnyttjade sin utökade fritid till att vara kärleksfulla fäder och älskare. Då hade vi med säkerhet fått ett betydligt mer harmoniskt samhälle. Det finaste och mest värdefulla här i livet är faktiskt gratis. Tänk på det!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket fina ord! Men brudar kan kosta en del de med. Och jag pratar INTE om skökor.

Anonym sa...

En snutt ur en rocklåt trillar in i minnet. "They say the best things in life are free, but if you don't pay then you don't eat." Om någon vill jobba arslet av sig, så varsågod. Dock vet ju du, jag och många andra att riktig lycka inte kan köpas för pengar. ;-)
/Joakim