onsdag, februari 01, 2006

Robert Laul och andra ICA-fans

Idag gratulerar vi Robert Laul som fyller 30. Det känns inget vidare att bli 30 kan jag tänka mig så jag skickade ett kort som förhoppningsvis kan sprida glädje i hans annars så dystra och mörka själ. Sån är jag.

På tal om ICA-fans så hade jag en liten rolig diskussion med andra sådana igår på svenska fans.com. Det började med att jag ställde en helt oskyldig fråga:

Varför är inte Glenn Hysén aktuell som ordförande? Har han blivit tillfrågad?

Anders A "svarar":

Ha ha ha, jag blir alltid lika glad när jag kollar "Röd Gulings" länk och ser texten:

"Röd Guling: En socialistisk grundfilosofi och ett ekonomiskt system byggt på planering är den enda vägen till planetariskt välstånd i harmoni med universum."

"Planetariskt välstånd i harmoni med universum"? Ja jävlar. Och så har han mage att komma hit och försöka driva med oss... snacka om att bita sig själv i benet.

Vad är det för något roligt med den formuleringen? undrar jag och Anders A försöker förklara:

Det riktigt roliga, Röd Guling, är att du inte ser det löjliga i den. Men visst, och nu bortser jag från den rent ideologiska snurren: "planetariskt välstånd" - jag antar att du avser ett ekonomiskt och kanske ekologiskt välstånd över hela jorden? Öh - mig veterligt går de bortre gränserna för båda delarna någonstans i höjd med atmosfärens övre lager, eller möjligen lite längre ut om vi räknar med satelliternas omloppsbanor. Frågan är, vad har alltså vårt "planetariska välstånd" med harmonin i universum att göra? Sett för mycket på Star Trek, eller?

För mig är formuleringen ett resultat av för mycket rödvin mitt i nyllet på en kvasiintellektuell rödvinssocialist som, i likhet med så många av den sorten, är mindre intresserade av en formulerings innehåll än av att den låter djupsinnig.

Men det är okej, röd-gulingen. Fler slagord åt folket!

Anders A: Vad jag menar är att socialismens materialistiska lösningar, när de är genomtänkta och utstakade efter kärlekens väg, tar hänsyn till de kosmiska och universella lagar som styr allt liv i universum. Jag förespråkar således inte en materialistiskt koncentrerad socialism med tillhörande ateism, en sådan idelogi är lika dödsdömd som ett kapitalistiskt system. Det har historien även visat. Tack för visat intresse.

Nu hänger en annan ICA-supporter på mobben. Sillstryparen kallar han sig:

Jag har nog aldrig läst så mycket strunt sedan Internationellt löpsteg skulle definieras av mig vid ett berusat tillstånd...

Sillstryparen: Jag tror inte att det är någon fara, jag tror på reinkarnation - hoppet är inte ute för din del.

ha ha ha ha!

Du är ju bara för kul. *torkar tårar*'

Jag förstår att det inte är helt enkelt att konkretisera de kosmiska och universella lagarna, men ärligt talat vad dillar du om?

Sillstryparen: Vill du diskutera något? Säg till i förväg i så fall. Jag behöver minst fem minuter på mig för att sänka mig intellektuellt och på så vis göra en kommunikation möjlig. Jag gör det gärna för din skull men det krävs som sagt en liten ansträngande förberedelse.

Röd Guling är en riktig DÅRE asså! (Tycker Christian.)

Jag förstår inte varför alla verkar ha något emot mig. Jag kommer hit som en fridens man med en ödmjuk approach, lugn och fin i sinnet. Jag har tid för alla och lyssnar på allas synpunkter. Ändå blir jag kallad dåre, rödvinssocialist och kvasiintellektuell. Är det inte märkligt?

Sillstryparen försöker nu inta en seriös hållning: På vilket sätt anser du att vi alla bör ta hänsyn till de kosmiska och universella lagarna? Hur lyder de kosmiska lagarna?

Vi lyder alla under dessa lagar vare sig vi vill eller inte och ekonomiska system och produktionsmetoder som inte tar hänsyn till grundläggande saker som ren luft, rent vatten, tak över huvudet för alla, mat åt alla, åsikts- och religionsfrihet osv är dömda att misslyckas. Det säger sig självt, eller hur?

Hur kan man slösa sin tid på en blogg om man är mån om att andra ska ha det bättre?

Sillstryparen: Min blogg är ett kunskapens svärd som vi så väl behöver.

Så går det till i en typisk diskussion med dessa ICA-fans. Ständiga personangrepp som jag lugnt och fridfullt besvarar genom att vända andra kinden till. Sån är jag som sagt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

He he, lite strongt av dig att du kan med att föreviga diskussionen. Men... eh, saknas det inte något? Typ lite bakgrundsinfo om dina tidigare besök på Alltid Blåvitt? Den infon kan ju vara rätt relevant för läsarna, för bedömningen av hur man ska tolka din inledande fråga...

Röd Guling sa...

Jag vet inte vad det skulle vara för någon information? Jag har väl alltid haft ett glädjens och lyckans budskap med mig?

Anonym sa...

Jo, det framgår ju inte minst av dina tidigare poster om "ICA" på den här sidan.

Nåja. Lev väl, din flane. Utan såna som dig och Tomas DiLeva skulle livet vara mycket gråare.