lördag, februari 11, 2006

Oavgjort mot Röva (matchrapport)

I fotbolldirekts rapport kan man läsa följande:

"Elfsborgstränaren valde att inför matchen ställa över den duktiga kvartetten Mathias Svensson, Anders Svensson, Jari Ilola och Joakim Sjöhage."

Detta påstående stämmer endast till 50%. Sjöhage och Anders spelade från start medan Daniel Mobaeck och Magnus Samuelsson ersatte Mathias Svensson respektive Jari Ilola. Vidare lät Haglund till mångas glädje Jesper Arvidsson spela vänsterback och det har jag ingenting emot så länge Johan Karlsson finns i startelvan på annan plats. Det verkar som att Haglund tycker som jag för Johan var nu istället högerback på Martin Strömbergs bekostnad. Har jag rett ut alla ändringar nu? Nej, Daniel Alexandersson tog plats som vänstermittfältare, Anders flyttade in i mitten och Holmén var inte med alls. Wiland stod i mål förresten och således såg startelvan ut så här:

Johan Wiland
Johan Karlsson-Martin Andersson-Andreas Augustsson-Jesper Arvidsson
Stefan Ishizaki-Magnus Samuelsson-Anders Svensson-Daniel Alexandersson
Joakim Sjöhage-Daniel Mobaeck

Matchen slutade 2-2 och Rövas båda mål kom efter rena bjudningar, på välkänt Elfsborgs-manér. Båda målen uppstod efter individuella misstag som resulterade i kontringar och det första får Samuelsson ta på sig som även i övrigt klart och tydligt visade att han inte ska ta plats på Elfsborgs mittfält. Han fepplar bort bollen en bit utanför eget straffområde och försätter Martin Andersson i en stressituation. När han ska rensa gör han det slarvigt rakt till motståndaranfallare som blir fri och med mycket tur lyckas få in bollen trots att Wiland är på den. Detta mål beskrivs sedan så här på BK Häckens hemsida:

"Daniel Larsson sprintar ifrån Elfsborgsförsvaret och överlistar Johan Wiland."

Okej. Rövas andra mål, eller vårt andra mål i röva, kom i den 89:e minuten när det såg ut som att vi hade full kontroll och spelade av matchen. Elfsborg höll i bollen bra, passade runt lugnt och sansat och det såg mycket säkert ut. Då svarar debuterande inhopparen Sebastian Göransson för ett par olyckliga insatser. Han blir först onödigt av med bollen på mittplan när Elfsborg har flyttat upp väldigt mycket folk. Arslet-liraren får en stor yta och när Göransson jagar efter uppstår något missförstånd mellan honom och Augustsson. Det ser ut som att de springer ihop på något sätt. Arslet-spelaren tackar och kan säkert sätta bollen i nät bakom en chanslös Johan Wiland.

Dessa två baklängesmål är så typiskt för Elfsborg och jag vet inte riktigt vad som skulle kunna förhindra att sådana saker inträffar i var och varannan match men något måste verkligen göras om Elfsborg ska bli ett topplag.

Nu har jag endast fokuserat på det negativa, trots att det var en helt okej match från Elfsborgs sida egentligen. Träningsmatcher fungerar ju som diagnosverktyg och efter dagens match finns det en del saker att förbättra.

Inga kommentarer: