torsdag, augusti 23, 2007

Att kommentera fotboll

Mitt intresse för landslaget är inte så värst stort men igår såg jag första halvlek mot United states of America. TV3 hade lånat in Bosse Pettersson som extra bisittare vilket kanske tyder på en viss del självkännedom ändå. Nu bjöds vi lik förbannat på ett par Glenn-analyser, djupa som vattenpölar, men Bosse tog över mer och mer. Soffliggartankar som "de ska slå en lång boll mot Elmander för han springer ifrån de där gubbarna" sågade Bosse direkt och till slut verkade Glennan nästan rädd för att yttra sig. Utmärkt!

Som alla vet är ju Strömblad och Hysén det sämsta kommentatorparet sedan Lasse Kinch och Håkan Södergren körde hockey tillsammans men om inte Hyséns ego känner sig undantryckt (det borde det göra) skulle den här trion kanske kunna funka framöver. Strömblad är ju egentligen ingen dålig kommentator, bortsett från hans fula röst. I framtiden bör han endast koncentrera sig på att mycket ytligt beskriva det som händer på planen medan Pettersson står för de substansiella inläggen. För min del kan Glenn vara kvar som "comic relief" men det hänger nog alltså mest på om hans ego pallar det.

Jag såg som sagt inte andra halvlek men läser nu att Kim gjorde mål till slut. Det var ju eländigt.

Andra bloggar om: , , ,

8 kommentarer:

Gulbonnefrånborås sa...

Varfär är vi Boråsare så avundsjuka på Göteborg och Göteborgare?

Varför klanka på Hysén och Strömberg? (Strömberg är faktiskt Hallänning).

Och varför vara så bittra för att Kjällström gjorde ett drömmål?

Han har framtiden framför sig (inte bakom) och han sköter sin kropp och själ. Han bor i matliagningens högborg på jorden (Lyon) där även matlagningens motsvarighet tillbringar sin tid.

Medan vår egen Wannabee vräker i sig skräpmat som det värsta White Trash. Han lär ju till och med bo i Göteborg och han får ju bra betalt av våra rika Boråsare. Så varför kan han inte äta hos Leffe (Sveriges Bocuse). Inser han inte att man inte kan spela fotboll på toppnivå om man lever på Tacos och Fettpizza.

En gång i tiden kunda man leva på Halv Special och ändå vinna skytteligan tre gånger (varav en som mittback) men det fungerar inte idag.

Anonym sa...

Nog för att du är guling men du ska ha respekt för att du driver en schysst fotbollsblogg så jag tycker du ska veta att någon i ditt namn skriver en massa skit på den bästa fotbollsbloggen i sverige... (GVSU)

Lycka till mot Valencia! Vi ses i UEFA cupen... ;)

/Bajare

Anonym sa...

På Bara Ben?

Då måste jag dit och kolla.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Bajare: Tack för tipset.

Anonym sa...

Det var bara den gule bonnen, stereotypen för Boråsare som varit inne på Bara Ben.

Det var någon diskussion om att sperna smakar av vad man ätit. Han påstod att någon's smakade Taco, enligt vad Borås bögar säger.

Kattmorfar sa...

Jag kan inte hålla med dig beträffande Bosse Petterssons påstådda kvaliteter. Tycker han är urbota träig. Hyséns s.k. analyser har ju i vart fall ett visst underhållningsvärde.

Anonym sa...

Hysen är inte bra, det håller jag med om. Men det har sin rimliga förklaring, hän är ju faktiskt ändå från Göteborg.

Bruce Banner sa...

Glenn Hysén är ingen bra expertkommentator, det kan jag hålla med om. Men inte om berömmet till Bosse Pettersson. No shit-kommentarer som "nu är det hörna" och dylikt. Pettersson tillför inte ett jävla skit.

Glenn är ju åtminstone underhållande. Inte minst när han kommenterar Blåvitt och Liverpool.

Och icke att förglömma: Skall man rasa över usla kommentatorer, experter och liknande så börjar man alltid med TV4. Allt dom gör är rene skiten. Totalt, hänsynslöst värdelöst.