måndag, augusti 27, 2007

Varför?

Min gamle klasskamrat, som jag berättade om i det här inlägget, ringde efter matchen och ville diskutera den samma. Här är en sammanfattning av samtalet i punktform:
  • Frågan hela världen ställer sig är om Elfsborg någonsin kommer att få en straff i årets allsvenska.
  • Vi var överens om att det nog ändå är mer troligt att Elfsborg får en straff, än att Holmén byts ut eller bänkas av Haglund.
  • Han menade att Elfsborg fortfarande räknar med att få ut mycket pengar för Holmén, och att det är därför som han alltid får spela.
  • Holmén har förmodligen någon form av hållhake på Haglund, såsom privata porrbilder eller liknande. (Det var min teori, osäkert om han delade den.)
  • Ingen av oss trodde att Elfsborg någonsin kommer att få ett bättre bud än de tio mille som DIF, av någon outgrundlig anledning, ville spendera under Holméns förra fiaskosäsong 2005.
  • Om det är löpkilometer per match som gör att Holmén får spela tyckte han att vi borde sätta in Anders Gärderud.
  • Vi ansåg att Avdic borde spelas före Holmén, vare sig det handlar om penningvärde eller spelkvalitet. Således är Holmén just nu vårt fjärdeval på innermittfältet.
  • Fredrik Björck imponerar varken i luftrummet eller i positionsspelet. Vi kunde kanske lika gärna ha behållt Sjöberg - genuint Elfsborgs-hjärta och med största sannolikhet mindre lön.
  • Med tanke på att Bajrami inte ens var med i truppen nu så kan man tänka sig att den enda anledningen till att han fick starta mot GAIS var att han skulle förlänga kontraktet.
  • Vi var överens om att oavgjort var ett rättvist resultat, så som matchen såg ut.
Samtalet handlade som ni ser till stor del om Elfsborgs #10. Jag ser inte att någonting blir bättre av att jag gnäller på honom här efter varje match, men grejen är ju att han är en helt fantastisk katastrof i den fria roll, med utgångspunkt till vänster, som han har tilldelats. Han saboterar allt kantspel, är värdelös defensivt samt stjäl offensiv yta från framförallt Anders. Utöver att det blir taktisk kacka av det hela är han ju dessutom helt ur form. Haglund inser kanske äntligen att tian inte är tillräckligt bra för att peta Anders och Ilola, ändå ska han ha honom på planen till varje pris. Frågan lyder: Varför?

Andra bloggar om: , ,

10 kommentarer:

Tgul sa...

Nu är det "inne" att skälla på Holmén. Ifrågasatte han någon gång under 2005 på småborgeliga debatt-forumet. Men blev nedskälld, för där fick man inte klaga på några gulsvarta!
Nu råder det dock andra tongångar, det är iof ett annat ämne, varför skribent-kretsen bytts ut under en period. Håll med om att det var bättre svenska för några år sedan än nu, med alla skribenter som kommit efter guldet?
Men nu tappa jag tråden, vf jag började med denna kommentar. Många klagar på Holmén av div. olika anledningar, jag hävdar dock att han fortfarande är en mittfältare av ganska hög allsvensk klass, dock trycker du på en mycket viktig punkt. "samt stjäl offensiv yta från framförallt Anders" Detta är det konstigaste med laguttagningen, har hört Haglund säga någonting i stil med " Både Anders och Sampa har fria roller" Hur kan det finnas plats för det? Sanningen är den att när Sampa går offensivt, är Anders inte speciellt fri.
Håller inte med dig om att Holmen inte kan vara bra på kanten (läs Hammarby borta) Han skall bara inse att han inte platsar i mitten och göra sitt bästa på kanten.

F.Ö. anser jag att "Bella" är otroligt överskattad. Han kommer aldrig att förtjäna de miljoner han fick i "sign-on"
Vad gjorde han i lördags? han kämpa ju inte ens i andra halvlek.
Nä, nu när vi sålt Sjöhage har vi bara en bra djupleds-forward kvar:
In med Alex jämte Matte.

Gulbonnefrånborås sa...

Var i Stockholm i helgen åkte genom Söder och kände mig som hemma.

Gatorna var fulla av fulla Neanderthalpuckon, enda skillnaden var att de var ännu fler än här. De ragglade fram längs trottoarerna på väg mot den gamla stenruinen där de skulle bortaspela mot Brommabögarna visade det säg.

När vi kom till Lidingö var folket där lika intelligenta och belevade som de är i Göteborg. Konstigt samband Söder/Borås. Neanderthalbönner Göteborg/Lidingö Intelligenta och belevade.

Här förstår jag skillnaden, de bor vid havet och ser världen medan vi går omkring här inne mitt ibland gödseln. Men hur kan det skilja så mycket där uppe? De bor ju så nära varandra.

Till sist vill jag säga att jag är tacksam för poängen vi klarade i helgen trots underlägsenheten i spel.

Anonym sa...

"visade det säg" ?
hammarkullen?

Gulbonnefrånborås sa...

Du kan inte begära mer av någon som är från Borås. Jag är inte från Tattarekullen, även om många Boråsare flyttade dit en gång i tiden, dit och till Boskapsgården.

Anonym sa...

Starta en egen blogg istället för att förpesta den här.

gulbonnefrånborås sa...

Starta en blogg själv PUCKO!

Så kan jag komma dit och skriva lite, vi bönner måste hålla ihop.

Skulle vi inte kunna köra på led med våra traktorer i helgen för att hedra vårt kära fotbollslag?

Västerndojan sa...

Du är välkommen att skriva på min blogg.

Anonym sa...

Är det här LRF?

Anonym sa...

Vad mycket hat vissa stackars människor bär på.

tgul sa...

ja, men i detta fall kallas det komplex