söndag, augusti 12, 2007

Taktik mot Valencia

Mot Valencia tror jag att det är lönlöst att försöka måtta ballonginlägg mot spanjorernas starka backlinje. Istället är det låga inlägg på fötter samt avslut från distans som är nyckeln till ett bra resultat på Mestalla.

Jag vill till att börja med se ett bättre offensivt ytterbackspel, och för det krävs att yttermittfältarna drar sig mer inåt banan för att bereda plats i korridorerna. Som ni kan se i bilden nedan använder jag Mathias Florén, då jag tycker att han är duktig på att slå bra och hårda inlägg på fötter. Blåstreckad linje visar bollbana, svartstreckat illustrerar löpvägar. Florén har nu två alternativ att välja mellan. Antingen lägger han en passning till Mathias Svensson i targetroll, för vidare nedsläpp bakåt och avslut. Jag tror emellertid att vi kommer att vara mer lyckosamma om vi försöker slå en hård låg boll in i boxen, där en forward (troligen Bella) hugger som en skallerorm vid första stolpen. Skulle han missa och bollen rinner igenom kan den fångas upp av exempelvis Mobaeck som avslutar med ett distinkt skott i nättaket, alternativt Mathias som i det här (an)fallet har dragit sig mer in i straffområdet. Anders Svensson och Samuel Holmén ligger och lurar på eventuella returer.


Som ett tredje alternativ vill jag se ett växelspel mellan ytterback och yttermittfältare, där den senare, i det här fallet Stefan Ishizaki, utmanar sin gubbe och går på avslut strax utanför straffområdet. Eventuellt skulle jag kunna tänka mig att Ishi får bollen i fart av Anders Svensson och därifrån tar sig till en avslutsposition.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Kattmorfar sa...

"nyckeln till ett bra resultat" ligger i en betongdefensiv och ballongbollar ut från arenan, inget annat. Har Haglund och Norling utvecklat någon form av floskelgenerator som nu börjar sprida sig även i supporterkretsar?

Persson sa...

"För att elfsborg ska klara valencia i nästa
steg krävs det att man i bortamatchen spelar offensivt."
En viss herr Wernersson vill visst att vi ska förlora matchen stort, att denna man fortfarande får kallas expert är för mig en gåta.