måndag, augusti 06, 2007

Bra resultat, men håller det?

Tänk om Elfsborg hade vunnit de två senaste. Först över DIF och sedan över Kalsongerna. Då hade Elfsborg haft sex poängs försprång just nu. Jag vågar knappt tänka på hur det hade sett ut om de även hade vunnit över HBK i Halmstad, eller om de hade vunnit över DIF hemma, Kalsongerna borta, Gefle hemma, GAIS borta, Iff-iff hemma, ja om de hade tagit full pott hittills. Jag är hur som helst säker på att de hade legat i toppen av allsvenskan med minst en poängs marginal.

Hur som helst: HBK har kryssat två matcher i rad, mot GAIS och Tjongeborg. Är det mästarklass? Nja. Jag hade faktiskt räknat med att de skulle rycka under de tre omgångar som var, när de mötte mediokert till svagt motstånd i form av ÖSK, GAIS och Tjongeborg. Facit blev "bara" fem poäng av nio möjliga och trots att de ligger bäst till nu kommer de troligen inte att hålla hela vägen, när starkare motstånd väntar. Å andra sidan har de nu spelat elva matcher i rad utan att förlora och att kryssa igenom formsvackorna var ju Elfsborgs recept förra året.

Bajen hade chansen att dra in löslinan något men misslyckades mot ÖSK. De har ett minst lika tufft program som Elfsborg och känns inte tillräckligt starka för att kunna blanda sig i guldstriden. Framförallt är de alldeles för dåliga på bortaplan.

Elfsborg har inte fått någonting gratis denna säsong, men vi har tur med övriga resultat. Nu får vi se vad DIF hittar på mot GAIS ikväll. Är det Djurgårdens år i år? Jag tycker inte att de har den bästa elvan och långt ifrån den bästa truppen, men de får resultaten med sig i de viktiga matcherna. Elfsborg dominerade kraftigt hemma på Borås arena, men DIF var effektiva och lyckades kvittera. I Stockholm saknade Elfsborg några viktiga spelare men kunde ändå under kontrollerade former hålla 1-0 fram till slutminuterna, då DIF svarade för en visserligen stark men samtidigt turlig vändning. Det kan vara sådana resultat som avgör allsvenskan.

Kalsongerna är alldeles för ojämna. Jag hade dem som främsta utmanare till guldet inför säsongen men de går på för många minor med alltför kort mellanrum. Nej, DIF verkar farligast och om inte våra nyckelspelare blir friska tror jag inte att vi orkar hänga på.

För övrigt drömde jag i natt att Debrecen vann Borås-matchen med 3-2 och gick vidare.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: