lördag, augusti 11, 2007

Slopa ståplats?

I väntan på en eventuell insändare från Hennig tänkte jag själv lägga fram argument, för och emot slopandet av ståplats.

Fördelar
* Folk som idag ägnar större delen av matchen åt att hänga uppe på ett staket, vänd med ryggen mot planen, kan i framtiden se mer av spelet.
* Elfsborg får större matchintäkter.
* Eventuellt mindre hatramsor och läktarvåld.
* En småväxt person kan oftast se planen lika bra som en lång människa på sittplats.

Nackdelar
* Ståplats har varit ett lågprisalternativ för folk med sämre ekonomi. De skulle kanske tvingas avstå från matcher i framtiden. Å andra sidan är det ju inte Elfsborgs ansvar att utjämna klassklyftor och kompensera för orättvisor som beror på rådande ekonomiskt system.
* Publikkapaciteten blir mindre.
* Troligen blir det sämre stämning.

Jag har ännu inte tagit ställning i frågan. Som synes finns det för- och nackdelar med båda lösningarna och då är det kanske bättre att ha det som det är.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så länge vi inte byggt ut kortsidorna till samma höjd som långsideläktarna behövs ståplats för att få in hyggliga publikintäkter vid större matcher.

JE sa...

anonym 22:07>>>
hur tänkte du nu?
Vid större matcher får ju inte ståplats användas!

Anonym sa...

haj ! tycker inte du är så begåvad som tycker att det är bra att skippa ståplts till vardag hur skulle det sätt utt med en sittande hejjarklack hur bra skulle stämningen bli??

// guligan