tisdag, augusti 07, 2007

Yttrandefrihet

Lite Ekwall igen:

"Att kalla Elfsborg för Gnäll-fsborg gick ganska obemärkt förbi på en fotbollsblogg..."

Gud vet om han syftar på denna blogg, eller om han förväntade sig att jag skulle bli arg, men för att hålla uppdateringsfrekvensen utgår vi från att han kommenterar mitt arbete. Till att börja med vet jag att många läsare är stora Ekwall-fans som inte vill att jag kritiserar honom. Varje gång jag skriver någonting som kan tolkas negativt om Ekwall får jag exempelvis en utskällning av Curt Hennig. Av den anledningen vill jag reda ut ett och annat eventuellt frågetecken.

Jag har alltid gillat Ekwall. Trots att den personkult som skapas kring honom och andra mediafigurer i grund och botten är ett tramsigt fenomen. Trots att han har en hemsk högervriden livssyn samt intressen som inte delas av mig. Som jag skrev i en kommentar har han en komisk sida som förlåter det mesta. Det är inte för inte som han blev den förste att göra ett rödgult samtal, och för att han ställde upp och visade vägen för kommande intervjuobjekt är jag honom evigt tacksam. Utan honom hade vi förmodligen sett betydligt fler namn på svarta listan, eller i bästa fall oengagerade insatser i Martin Andersson-stil. Således krävs det mycket mer för att jag ska bli arg på honom.

Folk har dessutom rätt att tycka att Elfsborg är gnälliga. Även jag blev förbannad på Martins gula tjatkort och Holméns fokus på domaren, när han istället borde koncentrera sig på att slå en passning till rätt adress. Däremot har jag blivit lite allergisk mot allt tjafs om att allsvenskan är jämn och dålig. Hela diskussionen är fantasilös och tråkig så länge inga andra förslag än skattesänkningar och "låt DIF och AIK köpa alla bra spelare till reapriser" läggs fram.

Så är det med den saken. Nu ska vi istället se fram emot nästa rödgula samtal som förhoppningsvis går online denna vecka.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Curt Hennig sa...

Vi skall vara glada att vi har en person som Patrick Ekwall i media Sverige. Framför allt inom sportjournalistiken. Den är annars usel. Titta bara på vilka som annars finns på TV: Staffan Lindeborg (killen har noll koll), Ola på TV4 är kilig utav bara fan, Peppe Eng är överdrivet dålig och borde gå i pension, Christer Ulfbåge behöver man inte ens kommentera. Och den där Karlsson killen på SVT får mig att må illa. Jag är inte heller med i Jidhes fanklubb tycker inte att han sticker ut något. Förstår inte vad som är så bra med honom.

Därför anser jag att man inte skall gå på Ekwall för minsta lilla. Han verkar ju desutom vara Elfsborgare trots att han inte vågar erkänna det.