lördag, augusti 04, 2007

Skit i kalsongerna

På Söderstadion när Elfsborg mötte Hammarby var Stefan Johannesson ingen populär figur. Jag har för mig att det tog runt en halvtimme innan Bajen fick sin första frispark och således tyckte jag att han skötte sitt jobb utmärkt. Idag var det precis tvärtom. Uppenbarligen har han fått en fix idé som går ut på att alltid gynna bortalagen, för att på så vis verka tuff och motståndskraftig. Kalsongernas straff var nog korrekt men visst fan skulle vi haft en i slutminuterna, när Bajrami revs ner i friläge. Det finns ju ingen som helst anledning att filma när man är förbi backen, har bollen intill fötterna och endast har målvakten kvar att passera.

2-2 var annars i ärlighetens namn ganska rättvist. Elfsborg hade första halvlek medan Kalsongerna tog över i andra, mycket tack vare att de vann kampen om mittfältet. Avdic kroknade med tiden och Holmén svarade för en svårbedömd insats. Bra saker blandades med helt katastrofala misstag och när han spelar på det sättet, och samtidigt saknar flyt i avsluten, finns det enligt mig ingenting som talar för att han ska spela i 4-4-2 när Anders och Ilola är hela. Jag börjar bli hiskeligt trött på hans ojämna nivå och jag förväntar mig att han får värdet 0 (noll) på attributet koncentration i Football manager 2008 som släpps i oktober.

Frågan hela världen ställer sig nu är om Elfsborg någonsin kommer att få en straff i årets allsvenska. Guldstriden betraktade jag som körd redan efter DIF-traumat men vi får återkomma till tabellanalysen när resten av lagen är ikapp.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Bruce Banner sa...

Hade för mig att du hade lagt ner.

Bisarr match idag sett till fördomarna om vilket lag som skall vara tekniskt, offensivt och roligt.

Kul att du är "tillbaka" i vilket fall som helst.

Och Bajrami kan knappast gnälla på straff, när han på väg in i situationen tar med sig bollen med handen.

Anonym sa...

Det var väl i och för sig inte Stefan Johanesson som dömde Bajen-IFE, det var Martin Hansson. Så du kanske ska försöka skriva rätt själv innan du klagar på andra.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

bruce: Tack.

anonym: Enligt svenskfotboll.ses matchrapport från Bajen - IFE har du rätt. Tänker dock inte ändra någonting, ett sådant faktafel rubbar inte bloggens helhetsintryck. Jag pysslar med konst, inte statistik.