onsdag, augusti 15, 2007

Få ljusglimtar

Resultatet 0-3 är som det är och inte så mycket att säga om. Givetvis har det aldrig varit något snack om att Valencia (tråkigt nog) är ett klart bättre lag än Elfsborg. Att förlora med 3-0 på deras hemmaplan kan således knappast vara värre, rent resultatmässigt, än att torska med 8-1 borta mot DIF, eller 3-0 i Halmstad. De (Valencia alltså) har såpass individuellt skickliga spelare att de kan skapa och förvalta målchanser ur ingenting, även mot betydligt bättre motstånd.

Däremot är jag mycket besviken på att det var spel mot ett mål och att Elfsborg inte lyckades få ut något som helst vettigt av matchen. Att det inte var några närkamper, att Valencia kunde göra lite som de ville samt att vissa spelare sprang omkring och lekte kurragömma när Elfsborg någon gång fick fatt i bolljäveln.

Ett mittfält bestående av två spelare med 78 respektive 22 landskamper, samt ytterligare två med A-landskamper i ryggen, borde kunna hålla upp spelet bättre, även mot ett så starkt lag. Hur mycket det än skiljer i löner och omsättning mellan Allsvenskan och La liga kan det knappast vara godkänt att inte inte ha kontroll över bollen mer än max tio sekunder var 20:e minut. Det är lite sjukt på sätt och vis men varje gång Elfsborg fick ett inkast kändes det ju som en framgång och ett lyft.

Jag är inte Glenn Hyséns största beundrare men han hade en poäng i att matcher som den här kan fungera som nyttiga väckarklockor för en del, om de väljer att lära sig någonting. Det blev pinsamt uppenbart att Ishizaki och Holmén har en bit kvar innan de håller på denna nivå, och att de i första hand kanske borde koncentrera sig på att hålla en hög allsvensk standard över en hel säsong. För övrigt kan Holmén mycket väl ha svarat för den enskilt sämsta Elfsborgerliga insatsen som man har sett sedan Juricas dagar. Jag orkar inte ens kommentera eländet.

Jag tycker ändå att Mobaeck och Ishi kan kvittera ut ett godkänt betyg för det defensiva jobbet på högerkanten. Även Ilola var okej i sin comeback och han kommer att bli viktig i allsvenskans slutspurt. Wiland visade med några svettiga räddningar att han är värd landslagsplatsen.

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Håller med!

Mathias sa...

Håller med fullständigt. Och välkommen tillbaka, förresten. Sampas insats påminde om de få gånger jag blev inbytt i SIF (som givetvis står för Sjämarkens IF, INTE Sandared...) och sprang omkring som en yr höna på crack. Pinsamt.

tgul sa...

http://www.bt.se/edrum.jsp?article=272305&osc=1187263546140

Vad har IFE och dess fans med detta att göra?
I pappers-BT har de dessutom rubriken: "Stenstol vältes omkull efter Elfsborgsmatchen" även i bildtexten där skylls det på #besvikna fotbollsfans"

Vad vet BT som de inte skriver eftersom det inte kan handla om nåt annat klientel?

Kan man inte anmäla den där Göran Glans för att han skriver sånt här utan att ha en aning om vem som gjort det?

Har lust att skriva en lång insändare till BT om detta, men då jag känner att du är bättre lämpad överlämnar jag det till dig.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

tgul: Du tror inte att tipsaren försökte vara lustig?