onsdag, augusti 29, 2007

En lyckönskning och chock

Om Bröndby är den klubb som har lagt bud på Holmén känns det kanske inte fullt så orealistiskt, även om man har svårt att tro att det i så fall handlar om något drömbud. I och för sig är väl allt över en krona att betrakta som drömbud i många supportrars ögon (tack Fredo) men när BT använder den termen tycker man att det bör handla om 20+ miljoner i alla fall. Hur det än ligger till med den saken hoppas jag att Holmén får en nytändning och lyfter i sin nya miljö. Han ska ha stort tack för att han för det mesta kämpade väl och under några år var en viktig spelare i Elfsborg. Vid de två tillfällen som han hade äran att växla några ord med mig uppträdde han dessutom professionellt och sympatiskt, varför min kritik mot honom ofta har varit uttryck för besvikelse snarare än personligt agg. Så bra som han var första halvan av 2006 var så bra som man en gång trodde att han skulle kunna bli, men som man hyste rejäla tvivel för efter katastrofåret 2005. Därför har jag bara blivit mer och mer besviken denna säsong, när det har känts som att han har tagit flera steg tillbaka, samtidigt som Haglund övergav den spelmodell som kanske mer än någon annan gynnade Holmén. En bra halvtimme mot Bajen borta räcker inte för att en man med landslagsambitioner ska få godkänt i mina ögon.

Nu när både Griffit och Holmén med största sannolikhet försvinner kan en del tycka att mittfältet är mer sårbart för skador. Å andra sidan är det läge för Bajrami och Avdic att växa ut till fullfjädrade allsvenska spelare, om nu inte den senare redan är det. Dessutom stänger transferfönstret om ett par dagar, och förutom möjligheten att Andréasson själv gör comeback kan jag aldrig tänka mig att en mittfältare av någorlunda klass kan lösas med så kort varsel. För det kan väl inte vara möjligt att Elfsborg redan har någonting på gång?

Slutligen chockas jag av att småborgerlighetens fanbärare Janne Hansson lyfter fram exakt samma poänger som jag angående Holmén-affären i sin senaste träiga krönika. Visserligen använder han av naturliga skäl mer kosmetika när han vädrar sina åsikter, men ändå. Skrämmande ... Det får absolut inte hända igen.

Andra bloggar om: ,

9 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Om det är ett chockvärv (för att använda blaskornas vokabulär) på gång bör det vara en yttermittfältare. Fast det har slått mig att man kan använda både Florén och Mobaeck som yttermittfältare, men ingen av dem är snabb och irrationell. Och Bajrami är nog en framtidsman och det verkar ju inte vara ett bra fack att hamna i i Gulacticos!

Bajrandi sa...

Framtidsman jag?

Nähä du!

I en annan klubb i så fall.

ignorera schizofren-Glenn sa...

officiella är igång igen:

"Vilken fantastisk resan vi gjort som förening!"

"IF Elfsborg har idag kommitöverens med en utländsk klubb om en övergång för vår spelare SAMUEL HOLMÉN."

"och hoppas ala ställer upp på detta"


som vanligt inga signaturer, vänligen utred!

GulBonnefrånborås sa...

Vore inte en sådan här Traktor (fast GUL) något för oss?

Vi är ju Böndernas Bönder och Bönder symboliseras ju ofta av traktorer.

Vi är inte bara Bönder, vi är även Bönner.

Vänsterdojjan sa...

Ingen Samuel i kvällens trupp. Han är på besök hos en utländsk klubb, vilken förtäljer inte nyheten på Officiella!

han får väl skylla sig, så klantigt postat sa...

vänsterstyre = Censur

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Det har ingenting med censur att göra men du gjorde dig skyldig till ett lagbrott tror jag och därför raderades kommentaren.

jag igen sa...

lagbrott!?
får man inte citera nu heller, vilken regim lever ni i?

Gulbonnefrånborås sa...

Lagbrott?

Menar ni att det skulle vara ett lagbrott att vattna plastfilmen på motståndarnas planhalva innan match.

Får man inte göra så?