torsdag, augusti 30, 2007

Hedersam förlust

Tyvärr fick jag inget svar från Camilla Lundgren på ackrediteringsförfrågan. Det är beklämmande att en människa kan vara så lat så att hon inte orkar trycka på två eller tre tangenter och skicka iväg ett svar, men med tanke på att hon sedan länge är svartlistad blir man väl inte så förvånad. Jag hade ingen lust att bedriva handel med satanister som har köpt på sig hela biljettlagret för egen vinnings skull så därför blev det tv-soffan och återigen sällskap av Hysén, Strömblad och Bosse Pettersson.

Att Glenn har någon personlig fejd med Anders Svensson är ju helt uppenbart, och det är synnerligen oprofessionellt att låta det skina igenom så tydligt som han gör varje gång han kommenterar en match som Anders deltar i. Visst har landslagets stöttepelare varit i bättre form, men strax efter den första rejält överdrivna Hysén-sågningen svarade han för två framspelningar med hög svårighetsgrad som inte kommenterades alls. Hysén har självklart rätt i att Anders, liksom alla andra, måste få ut absolut maxkapacitet för att Elfsborg ska ha någon som helst chans mot ett lag som Valencia, men att kräva hat-trick och 100-procentig passningssäkerhet är att begära för mycket av en spelare som har gått halvskadad större delen av säsongen. Jag anser att Anders svarade för en fullt godkänd insats, liksom alla andra i Elfsborg med extra plus för Bella och Keene. Valencias 1-0 var givetvis bedrövligt och Björck såg även virrig ut vid ett par andra tillfällen, men totalt sett var det en markant uppryckning jämfört med hur det såg ut i Spanien. Då var jag besviken på att vi blev utspelade och inte lyckades hålla upp spelet bättre, idag såg det ut som att Elfsborg förde matchen under långa stunder. Jag tror att den här insatsen kan ge en skön självförtroendeboost som kan behövas i den betydligt viktigare allsvenska slutspurten.

Det enda tråkiga var att Mobaeck blev skadad. Det såg ut som en bristning i baksidan av låret, liknande den som konkurrenten Martin Andersson fick tidigare under säsongen. Tur att Martin är frisk nu, men Mobaeck har sett väldigt bra ut den senaste tiden och han är ju även ett alternativ på mittfältet så det blir ett avbräck.

För övrigt sprang Matt Svensson förbi mig och Curt Hennig (nöjesprofilen) i stan under eftermiddagen. Hade han inte haft så bråttom hade jag tackat för bra insats i det rödgula, men nu blev det istället en tumme upp från mig samt en lyckönskning från Hennig. Det blev bara ett inhopp denna kväll men den låga dropkicken mot en Valencia-backs smalben var nästan matchens behållning. Ruskigt fult på ett stilfullt sätt, om ni fattar vad jag menar, och det var lite taskigt av den annars utmärkta domaren att dela ut gult kort där. Överhuvudtaget var det skönt att se att Elfsborg smällde på ordentligt i närkamperna, till skillnad från förra mötet. När oddsen är emot gäller det att dra på sig heel-kostymen och fula så mycket som möjligt. Så lyckades Ric Flair vinna Royal rumble 1992, trots att han kom in redan som nummer tre av trettio man.

Andra bloggar om: , , , , ,

10 kommentarer:

noob sa...

Keene Machine
Enfot Floren
Virre Björk
Lönnfete Bella

IFEs 4 senaste värvningar

Jecke sa...

Kan hålla med om att Elfsborg spelade bra igår och att det var synd att dom inte spelade så har fysiskt i förra matchen. Men Anders Svensson ville jag se mer av precis som Hysén sa, tyckte han slog bort många pass och så lite seg ut. Någon som däremot imponerade på mig var Denni Avdic han var ju totalt orädd och mycket stark med boll.
Får hoppas elfsborg lärde sig något ändå så att uefa cupen blir en höjdare.

Vänsterdojjan sa...

Jag och Kaptenen satt strax ovanför Hysén och co, vid deras kommentatorsbås. Vi skrek "För helvete, Glen" med jämna mellanrum, bara för att poängtera att han säkerligen spydde ur sig meningslöst och onyanserat dravvel. Osäkert om han hörde, eller ignorerade. Eller inte förstod!

Glenn sa...

Klanka inte på Glenn, han är GURU.

Rannsaka istället er själva!

Sämre bortspel än vad ni presterade har inget Svenskt lag stått för NÅGONSIN.

zlatan sa...

jo, ICA mot Derry.
Fattar du inte att Viasat har petat Glenn? Varför ha 2 s.k. experter, har aldrig hänt tidigare.
Han sitter ju bara där för att få lönen han har rätt till enligt nåt kontrakt.

Glenn sa...

Det kommer inte i närheten av vad ni presterade.

Varför jämför ni inte med hur ni spelade där nere?

2-2 och Lotus var i extas det var sista gången jag orkade lyssna på den gamle Belgaren.

Glen sa...

Bättre Tapas än Tacos

Uppenbarligen!

Jag läste att TacoFettot inte gjorde någon glad.

Helt Fel!

Mig gjorde han överlycklig.

gulbonnefrånborås sa...

Man riktigt skämdes över att vara Gul Bonne från Borås.

När man så Taco-ätaren lunka omkring på plastplan och slå birt bollar till motståndarna.

Gnälla det kunde han därmot göra.

Helena sa...

har börjat läsa din blogg nu å insett att den är asrolig!! hahah, inget slår dina elfsborgstankar;P

Tycker inte heller holmén är nåt elfsborgsmaterial längre... tacka vet ja Denni Avdic!! grymmast på plan igår, het som tusan å bara 18 år!! Han har en stor beundrare i mig! han ser snäll ut åxå;)

JB sa...

Jari och Avdic var grymt bra!