måndag, december 19, 2005

Det lackar mot jul

Så här i juletider när det inte händer någonting speciellt kring Elfsborg tänkte jag delge er en insändare som skickades till Borås Tidning för ett antal år sedan. Detta för att ni ska få en större inblick i min mission. Det här är ju inte bara en Elfsborgs-blogg, det är ett anti-borgerligt maktinstrument i händerna på en enkel man.

Det lackar mot jul
Snart är det jul igen och med den tillkommer hysteri och galenskap.

Jag minns hur det var när jag var barn. Man satt och väntade på tomten med lyster i blicken. Förväntningar, glädje och gemenskap präglade det gamla folkhemmet. Så är det inte idag. Vi vet att självmordsfrekvensen ökar drastiskt under juletid medan kapitalistiska krafter gnuggar händerna av förtjusning.

Vi måste omedelbart införa planekonomiska lösningar här i Sverige. Ett statligt maktövertagande av produktionsmedel och marknad är nödvändigt för att minska den kollektiva depression som julhysterin medför. Behöver vi verkligen välja mellan alla dessa klädesmärken för att ta ett enkelt exempel? Varför inte plocka fram endast en statlig lösning som passar alla människor? Låt oss ta vara på den kompetens som finns inom designerbranschen och införa en myndighet som ser till folkets bästa. Snyggt, billigt och funktionellt kan vara deras motto att arbeta efter.

BTs insändarredaktion tog naturligtvis inte med denna insändare. För att komma med på sådana sidor bör man beklaga sig över att det är trångt på bussarna eller att folk inte plockar upp hundbajset efter sig, och det är ju okej. Det är ju en av anledningarna till varför den här bloggen finns. God jul!

Inga kommentarer: